Szerelemféltésből megfojtotta a feleségét egy drávagárdonyi férfi, 12 év börtönre ítélték

  Kaposvár, 2012. május 2., szerda (MTI) – Tizenkét év börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék szerdán nem jogerősen egy drávagárdonyi férfit, aki a múlt év szeptemberében a közös lakásukban megfojtotta a feleségét, miután az asszony közölte vele, hogy elhagyja.

Az 55 éves vádlott a bíróságon nem tett vallomást. A korábbi, gyanúsítottkénti kihallgatásán elmondottakat a bíró olvasta fel. E szerint a férfi szerelemféltéssel magyarázta a tettét. Azt mondta, a fojtogatással csak rá akart ijeszteni az asszonyra, aki egy másik férfi miatt el akarta hagyni. Amikor rájött, hogy mit csinált, megpróbálta a feleségét újraéleszteni, de nem sikerült. A holttestet egy közeli kukoricás mellett rejtette el, azzal szándékkal, hogy később visszamegy és elássa, majd megtévesztésül több sms-t küldött fiainak a nő telefonjáról, az anyjuk nevében.
Néhány nappal később a vádlott és a legidősebb fia a rendőrségen bejelentette az asszony eltűnését, akinek pár nap múlva megtalálták a holttestét. A férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek