Szerdán startol a kétnapos állásbörze a Műegyetemen

9-10 ezer érdeklődőt várnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) állásbörzéjére április 25-én és 26-án az intézmény központi épületébe. 209 vállalat mutatkozik be, akik 3155 állást ajánlanak, de lesznek HR-es cégek is, akik nem maguknak keresnek alkalmazottakat, így összesen csaknem 4500 munkalehetőseget kínálnak a kétnapos mustrán. Idén minden eddiginél több külföldi kiállító van.

Ez már a 23. Műegyetemi Állásbörze. 1992-ben volt az első, 6 éve pedig már ősszel is rendeznek hasonlót. Elsősorban diplomásokat vagy végzős egyetemistákat várnak, de bárki elmehet, aki kíváncsi arra, hogy milyen egy állásinterjú, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy leendő munkavállalónak, illetve milyen akadályokkal szembesülhetnek álláskereséskor – tudta meg a Független Hírügynökség Fortuna Zoltántól, a BME Diákközpont igazgatójától, a rendezvényért felelős egyetemi vezetőtől.

Továbbra is a villamosmérnökök a legkeresettebbek, de gépészmérnökökre, informatikusokra, műszaki menedzserekre és gazdasági szakemberekre is nagy az igény. Kevés állás szól viszont jogászoknak és bölcsészeknek. Idén minden eddiginél több külföldi ajánlat van, elsősorban Csehországba és Norvégiába keresnek embereket, de Belgiumba, az Egyesült Királyságba, Szingapúrba és az Egyesült Államokba és Svédországba is lehet menni dolgozni.

A börze előtt háromhetes felkészítő kurzust is tartottak. Főként kis csoportos beszélgetéseket, workshopokat rendeztek az érdeklődőknek, de önismereti tréninggel, protokollelőadással és tanácsokkal is ellátták őket. A már elhelyezkedett volt műegyetemisták pedig megosztották velük sikerörténeteiket.Sporthírek