Szerdán mondják ki a “végszót”

Szerdán mondják ki a “végszót”
Bár úgy volt, mégsem kedden dőlt el, hogy Diósgyőrben lesz-e a DVTK – Sopron elsőosztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Erre szerdán kerül(het) sor.

Minden, a döntésben szerepet játszó érdekelt kedden délelőtt töviről-hegyire megnézte a stadion környékét, ahol pozitív dolgokkal találkozhatott. Markoló pakolta tehergépkocsira az építési törmeléket a parkolóban; munkások gereblyézték össze a köveket, betondarabokat a kerítés tövéből… Árkok betemetve, szóval minden megfelelőnek tűnt, igaz, egy-két kupacnál még kattant a rendőrség munkatársának fényképezőgépe.

Látványos javulás, de…

– Látványos a javulás a korábban tapasztaltakhoz képest – mondta lapunknak a sétát követően Csernai László főhadnagy, megbízott közrendvédelmi osztályvezető-helyettes. – Amennyiben a kivitelező a még fennálló hiányosságokat megszűnteti, a rendőrség nem látja majd akadályát annak, hogy a mérkőzést biztonságosan lebonyolítsák. A stadionon belül, a karéjok alatt továbbra is földkupacok, törmelékek vannak; ám nem szeretnénk, ha a találkozóra érkezők balesetveszélynek lennének kitéve. Viszont úgy tűnik, a parkolás rendben lesz, erre is szóbeli ígéretet kaptunk. Ugyancsak szükséges, hogy a biztosítást végző cég irányából a megfelelő hozzáállás megtörténjen; a rendőrség részéről nagyobb erővel oldható meg a biztosítás, a közbiztonság érdekében.

Szerdán délelőtt tehát újabb bejárás, remélhetőleg ebben az ügyben az utolsó, a DVTK-ra és a drukkerekre nézve kedvező végszóval.

MI