Szerdán még több helyen várható talaj menti fagy

Akt.:
Szerdán még több helyen várható talaj menti fagy
Szerdán még több helyen várható talaj menti fagy - © stop.hu
Budapest, 2012. október 9., kedd (MTI) – Szerdára már tíz megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható talaj menti fagy miatt.

Az előrejelzés szerint szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a főváros területén a felszín közelében 0 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: hajnalban és reggel főként a Dunától keletre többfelé várható talaj menti fagy, de néhol 2 méteres magasságban is fagyhat. Emellett az éjszaka folyamán elsősorban az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben várhatóan helyenként sűrű köd is képződik, amely szerda délelőtt fokozatosan oszlik majd fel.

Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakulhat. Délnyugaton erősen felhős idő várható szórványosan esővel, estefelé viszont már máshol is eshet.

– MTI –

Címkék: