Szerdán kezdődik a Hegyalja Fesztivál

Július 15. és 19. között tizedik alkalommal rendezik meg a rakamazi Tisza kempingben a Hegyalja Fesztivált. Az ötnapos rendezvényen több mint 200 koncert várja a látogatókat, és idén először Tokaj városában is lesznek programok. A rendezőknek a nagy érdeklődésre való tekintettel bővíteniük kellett a pótkempinget – tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Bukovinszky Béla, a fesztivál főszervezője.

A szerdától vasárnapig tartó fesztiválon 10 színpadon lépnek fel a külföldi és hazai sztárok, többek közt a Faithless, a Basement Jaxx, a Machine Head, az Ignite és a Roni Size koncertezik a Tisza parton. A magyar élcsapatok közül a közönség meghallgathatja mások mellett az idén 20 éves Tankcsapdát, a Kispál és a Borz zenekart, a Quimbyt, vagy a Depressziót.

Tavaly 65 ezer látogatója volt a Tokaj és Rakamaz határában rendezett fesztiválnak, idén 70-75 ezer résztvevőre számítanak. Kedden megkezdték a pótkemping kibővítését, hogy elég szálláshely legyen a fesztiválozók részére. Jegyek a helyszínen még kaphatók – tette hozzá a főszervező.

A Hegyalja Fesztivál idei költségvetése 300 millió forint, jelentősen több mint tavaly. Ennek oka a tíz éves jubileum és a fesztivál fejlődése – mondta el Bukovinszky Béla.

További információ a www.hegyaljafesztival.hu oldalon olvasható.Sporthírek