Szerdán eldől, marad-e esély

A nyíregyházi csapat és edzőként Horváth Imre is először juthat a Magyar kupa elődöntőjébe, de a Szolnok elleni párharcnak nem a Marso-NYKK az esélyese.

Története során negyedszer, élvonalbeli reprezentánsként viszont most először játszhat a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat.
A korábbi próbálkozások – kétszer a Körmend, egyszer a Sopron ellen – kudarcba fulladtak, és a szerdán Szolnokon kezdődő, majd pénteken a bujtosi csarnokban folytatódó párharcnak sem a Marso-NYKK az esélyese.

Legalábbis a táblázat és a két gárda jelenlegi helyzete (a nyíregyháziak egyik kulcsembere, László Róbert sérülés miatt kihagyja a meccseket) alapján. Merthogy a két bajnokin mindössze egy pont differencia mutatkozott a felek között: Szolnokon öttel nyert az Olaj, a bujtosi csarokban néggyel, igaz hosszabbítás után az NYKK.
– Két meccsen dől el a továbbjutás sorsa, de már a szerdai fellépés után okosabbak leszünk, hogy marad-e esélyünk a visszavágóra – mondta megkeresésünkre Horváth Imre, a nyíregyháziak edzője.

– A novemberi, öt pontos bajnoki vereséggel most is kiegyeznék, mert az azt jelentené, hogy éles lenne a visszavágó. Ugyanakkor nyilvánvaló, a mostani párharctól számunkra fontosabb a bajnoki folytatás, de a listavezető, otthon és idegenben a legjobb mérleggel rendelkező gárda minden olyan elemet felvonultathat ellenünk, amellyel a bajnoki alapszakasz hátralévő részében is szembesülhetünk.

Persze, jó lenne a négy közé kerülni, és a hazai meccsünkön kiderült, hogy a Szolnoknak is akadnak sebezhető pontjai, de nyilván nem véletlenül vezeti a tabellát kupaellenfelünk.

– Bodnár Tibor –