Sport

2014.10.29. 10:47

Magyar Kupa: Videoton vs. DVTK - Ez is 2-1, és ez egy búcsú

A Magyar Kupában a Videoton ellen nem sikerült a bravúr a Diósgyőrnek, a fehérváriak jutottak tovább.

A Magyar Kupában a Videoton ellen nem sikerült a bravúr a Diósgyőrnek, a fehérváriak jutottak tovább.A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első meccsét játszotta kedden este a Videoton FC és a Diósgyőri VTK csapata. A továbbjutásról ez az egyetlen mérkőzés volt hivatott dönteni, így izgalmas változatos csatára volt kilátás. Izgalomra már a meccs előtt is volt oka a vendég csapatnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának üléséről vártak hírt, a múlt szombati bajnoki találkozón kiállított belső védő, Alves esetében. A brazil játékos végül egy NB I-es meccsre szóló eltiltást kapott, így nem volt akadálya annak, hogy ezen a kupameccsen szóhoz jusson. Nagy szükség volt a játékára, hiszen a válogatott Kádár Magyar Kupa meccsekre kirótt eltiltása még érvényben volt, így a piros-fehérek – pontosabban fekete szerelésben játszó – vendég védelem belső kettősét Alves és Debreceni alkotta.

Egy hónapja, a két gárda egymás ellenin bajnokiján 2-1-re nyert a Videoton, a hajrában esett öngóllal, amelynek akkor Alves volt a szerzője, ezen a meccsen pedig védőtársa járt hasonlóan: az első félidő közepén Debreceniről pattant a saját kapujába a játékszer, egy perccel azután, hogy a Diósgyőr először alakított ki helyzetet a hazai kapunál. A vezető gól előtt a fehérvári csapat volt a kezdeményezőbb, több építőmunkát pakoltak bele a meccsbe, a középpályásaik jobb teljesítményt nyújtottak. Hátrányba kerülését követően a Diósgyőr csak enyhe javuláson ment keresztül, nem volt annyi erő a vendégekben, hogy ráijesszenek a Videotonra, akik a gólelőnyükkel jól el voltak, nem kockáztattak sokat, beérték azzal, hogy ennyivel a DVTK előtt járnak.

Álvarezzel

A térfélcserét követően jobb vendégcsapatot láthattunk, annak ellenére, hogy a játékrész elején egy kapufát ért el a Videoton, Nikolic révén. Túlzás lenne azt állítani, hogy behorpasztotta volna ellenfelét a Diósgyőr, de jóval többet tartózkodtak az ellenfél térfelén, mint az első játékrészben, és ennek meg is lett az eredménye: ezúttal is Gosztonyi jó elfutása kellett ahhoz a gólhoz, amelynél Griffithsnek nem volt nehéz dolga a játékszer kapuba küldésénél. Azzal, hogy a DVTK visszajött a meccsbe, egy igazán érdekes, és változatos kupacsata bontakozott ki, mindkét együttes igyekezett elkerülni a túlórát, a hosszabbítást, és olyan akciókat próbált vezetni, amelyből megszerezheti a győztes találatot. Igazán nagy ziccere azonban egyik csapatnak sem volt sokáig, egészen addig, amíg Álvarezt be nem cserélték. Az aktív támadó második remek egyéni villanása végén gólt rúgatott Nikoliccsal, és akkor úgy tűnt, ahogy a két csapat legutóbbi mérkőzésén, így most is hajrában szerzett góllal kerekedik felül a Videoton, és ezúttal is 2-1-re nyer. Aztán a 90. percben ez akár változhatott volna is, ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy Griffiths-szel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, de Iványi sípja néma maradt.

A Diósgyőr, a tavalyi MK döntős így búcsúra kényszerült, és bár a második félidőben biztatóan játszott a csapat, ettől függetlenül a nyeretlen meccseinek sorozata gyarapodott, zsinórban az ötödik tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni a piros-fehérek, pontosabban a fehérvári feketék.

ÉM


Jegyzőkönyv

Videoton FC – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Székesfehérvár, 1200 néző. V.: Iványi (Albert, Buzás).


Videoton FC: Calatayud – Brachi, Juhász, Vinicius, Stopira – Simon Á., Trebotic, Kovács I., Heffler T. – Gyurcsó, Nikolic. Vezetőedő: Joan Milan Carrillo.

Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husic – Gosztonyi, Elek Á., Bacsa – Takács T., Grumic, Griffiths. Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Vinicius helyett Chakla a 33., Takács T. helyett Barczi a 60., Simon A. helyett Sándor Gy. a 71., Gyurcsó helyett Álvarez a 79., Gosztonyi helyett Bognár I. a 82. percben.


Sárga lap: Juhász a 28., Grumic a 37., Gosztonyi a 44., Kovács I. a 78. percben.


Gólszerző: Debreceni, öngól (1-0) a 22., Griffiths (1-1) a 64., Nikolic (2-1) a 85. percben.


Jók: Nikolic, Stopira, Trebotic, Juhász, ill. Antal, Elek Á., Griffiths.


Joan Milan Carrillo: – Nagyjából azt történt, amire számítani lehetett, nagyon nehéz mérkőzés volt, a Diósgyőr jó csapat, ezt többször is bizonyította. Két eltérő stílusú együttes csapott össze, ellenfelünk felívelős játékával szemben, mi sokkal kombinatívabban játszunk, több passzal. Ha van olyan csapat, amelyiket nagyon nehéz legyőzni, az éppen a Diósgyőr, de szerencsére ez ma sikerült.

Sivic Tomislav: – Ez nem olyan mérkőzés volt, mint amilyet egy hónapja a bajnokságban vívtunk itt, ma sokkal jobban játszottunk, megérdemeltük volna a továbbjutást. Sajnos, egyéni hibák miatt ez nem sikerült, ettől függetlenül gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, saját csapatomnak pedig a jó meccshez. És kívánom mindenkinek, hogy minél több ilyen összecsapást játsszanak a magyar csapatok. Mi a magunk részéről megpróbálunk erre építeni a jövőben, mert ez egy jó mérkőzés volt.


Továbbjutott: a Videoton FC, 2-1-gyel..


A gólok története

22. perc: Nikolic ugrott ki a bal oldalon a leshatáron, Okuka hiába üldözte nem tudta utolérni, a csatár középre adott, passzával Gyurcsót keresve, de a hazai labdarúgóhoz nem jutott el a játékszer, mert a menteni igyekvő, becsúszó Debreceni lábáról a saját kapuja csorgott a labda, öngól, 1-0.


64. perc: Gosztonyi ugrott ki a bal oldalon, befutott a 16-oson belülre, majd lapos lövéssel megcélozta a kaput. A kísérletét Calatayud csak kiütni tudta, a kipattanóra Griffiths érkezett, aki 4 méterről a kapu közepébe pöckölte a labdát, 1-1.


85. perc: Álvarez a jobb oldalon előbb Husicot csapta be, majd a 16-oson belül Debrecenit, aztán önzetlenül középre passzolt Nikolichoz, aki az üresen tátongó kapuba lőtt, 5 méterről, 2-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!