Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.16. 14:22

Egészségügyi találkozó határok nélkül

<p>Fehérgyarmat - Határmenti régiók egészségügyi dolgozói találkoztak pénteken a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati székhelyén tartott rendezvényen.</p>

Az öt évvel ezelőtt elindított kezdeményezés – a határmenti orvosok találkozója – mára a szakdolgozók részvételével bővült, s az ukrajnai kórházak képviselői mellett a romániából is érkeztek meghívott vendégek.

– A határon átívelő szakmai együttműködéseket fontosnak tartja az egészségügyi tárca és ezeket a rendezvényeket kiemelten kezeli, támogatja – fogalmazott Gál Ilona, az Egészségügyi Minisztérium közgazdasági szakállamtitkára, s az egészségbiztosítási törvényről is szót ejtett.

Dr. Vojnik Mária, az országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja a partnerkapcsolatok fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében, Kozma Péter, a megyei Közgyűlés elelnöke példaértékűnek és követendőnek nevezte a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő rendezvényét.

A jelenlévőket dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, országgyűlési képviselő, Jüttner Csaba Vásárosnamény polgármestere és Németh Attila, Nyírbátor alpolgármestere köszöntötte.

Dr. Vadász Mária, az intézmény főigazgatója a határon túli kórházak dolgozóival kialakított, és évről-évre erősödő kapcsolat fontosságát emelte ki és köszönetet mondott a szervezőknek és a támogatóknak.

A vendégek nevében Vulcin Aurelia, a szatmárnémeti megyei kórház főigazgatója, dr. Palicsko Mihail, a nagyszőlősi járási kórház főigazgatója, valamint a beregszászi járási kórház főigazgató-helyettese köszönte meg a meghívást.
A rendezvényen szakmai előadásokat hallgattak meg a résztvevők.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!