Magyarország

2007.11.05. 22:12

Újabb rasszista támadás Szlovákiában

<p>Pozsony - Újabb rasszista támadás történt Szlovákiában - jelentette hétfő este a szlovák TA3 hírtelevízió.</p>

A tévécsatorna értesülései szerint bőrfejűek körülbelül húszfős csoportja szombatra virradó éjszaka Pozsonyban három színes bőrű diákot támadott meg, amikor azok kijöttek az egyik szórakozóhelyről. Az incidens a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság épületétől kétszáz méternyire történt.

A három diák közül kettőt olyannyira megvertek, hogy azok eszméletüket vesztve feküdtek a villamossíneken. Az egyik fiatalember barátnőjének sikerült elmenekülnie a helyszínről, ő riasztotta a rendőröket.

A hatóság testi sértés ügyében indított eljárást, mert állítása szerint a rasszista indíték egyelőre nem bizonyítható. Az egyik megvert fiatal ugyanakkor azt nyilatkozta, támadóit nyilvánvalóan a fajgyűlölet hajtotta. Elszenvedett sérülései miatt két napot töltött kórházban, ebből egyet intenzív osztályon - számolt be a TA3 pozsonyi hírtelevízió.

Szlovákiában egyre gyakoribbak a fajgyűlölő, neonáci csoportok által elkövetett támadások. Nyitrán októberben két nagyobb incidens is volt.

Civil szervezetek szerint a rendőrség nem lép fel kellő eréllyel a provokáló szélsőségesek ellen. Ilyen véleményen vannak azok a nyitrai polgárok is, akik aláírásgyűjtéssel követelnek keményebb megtorlást a helyi újfasisztákkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!