Szeptemberig 66 fát ültetnek Terézvárosban

Két hónap alatt 66 fát ültetnek Terézvárosban a tavasszal indult Zöld Start Program keretében – mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek a városrész polgármestere. Verók István hozzátette: teljesen megújul a Hunyadi tér, ahol új játszótér, sportpálya, kutyafuttató is épül, de az őstermelők is korszerűbb standokat kapnak. Az első kilenc fát csütörtökön ültették el a Hajós utcában.

A Hunyadi tér felújítása miatt 9 fát kell kivágni, ám a VI. kerületben 66 új – részben lombhullató, részben örökzöld – fát ültetnek – mondta csütörtökön Verók István. A terézvárosi polgármester 50 millió forintra becsülte a tér megújítására és a zöld programra jutó összeget.

A program második ütemében – augusztusban – 16 fát ültetnek a Király utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úton, valamint az Ó, a Dessewffy, a Podmaniczky, az Eötvös, a Lendvay és a Szinyei Merse utcában. A Zöld Start Program utolsó, szeptemberi fázisában további 41 fát helyeznek el a Vörösmarty utcában és a Csengery utca Podmaniczky és Király utca közötti szakaszán.