Szeptemberben sem lustálkodtak a bicajosok

A Páros Időfutam Országos Bajnokságon
A Páros Időfutam Országos Bajnokságon - © Fotó: DKSI-Freeriderz
Debrecen – A DKSI-Freeriderz versenyzői e hónapban is szép eredményekkel gazdagították a klub eredménylistáját.

Szeptember 7-én a Tisza-tó Maraton mindkét távján szerepeltek. 65 km-en kategóriájában Trabach Norbert győzött (abszolút 3.), Szabó Péter ezüstérmes (abszolút 11.) lett.

135 km-en kategóriagyőztes lett Pályi Csaba (abszolút 2.) a felnőttek között, míg Czine Tamás 4., Hajdu Barna 5., Nagy Gyula 7. helyet szerzett (abszolút 8., 10. és 14.), a master korcsoportban pedig Monoki Róbert 4. lett (abszolút 9.).

A szeptember 14-én Dunakiliti-Rajka térségében rendezett Páros Időfutam Országos Bajnokságon 2 párost indítottak elit kategóriában, ahol Nagy Gyula és Hajdu Barna a dobogóról kicsivel lemaradva a 4. helyet, míg Nagy Zoltán és az új tag, a fiatal Fegyveres Máté 5. helyet szereztek.

A Tisza-tó Maratonon | Fotó: DKSI-Freeriderz A Tisza-tó Maratonon | Fotó: DKSI-Freeriderz ©

Szeptember 20-án a Margita Kupán többen is rajthoz álltak a DKSI-ből, a részletes eredménylistát azonban nem kaptuk meg. Annyi viszont biztos, hogy Pályi Csaba másodmagával megszökött a mezőnytől, és végül az abszolút 2. helyet sikerült megszereznie.

A Tour de Debrecen mindkét távja (55 és 120 km) DKSI-győzelmet hozott. Rekordszámú nevezővel álltak rajthoz, a két versenyen összesen 36-an szerepeltek, mely fele utánpótlás korú kerékpáros volt. A teljesség igénye nélkül, 8 dobogós helyet szerzett a csapat: 120 km-en abszolút győztes Róka Tibor, kategóriájában 2. lett Nagy Gyula, a mastereknél 3. Nagy Zoltán. 55 km-en a felnőtt nők között 2. lett Sándor Edina, míg a lányoknál győzött Szabó Zsófi. 55 km-en abszolút győztes Bartha Gergő, a masterek között 1. helyezett lett Kiss Attila, míg 3. Juhász Arthur. A fiatalok az elvárásokat felülmúlva a 2-3. bollyal érkeztek célba 55 km-en.

A szezon hátralévő részében a debreceni Területi Évadzáró – László Sándor Emlékverseny és a szegedi Misik László Emlékverseny vár a csapatra, a téli időszakban pedig többen is a terepkerékpáros (cyclocross) versenyekkel fogják színesíteni a felkészülést a jövő évadra.

– DKSI-Freeriderz –