SzeptEmber Feszt nyolcadszor

Csaknem 2000 program várja idén a szeptember 7-és 9-e között zajló SzeptEmber Feszt látogatóit. A háromnapos rendezvényen ebben az évben is a pörköltnek jut a főszerep, de ezúttal veteránautó és motorbemutatókkal, sakknagymesterek szimultánjaival és különböző gasztronómiai versenyekkel várják a vendégeket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn Mester László, a XVIII. Kerület polgármestere, a fesztivál házigazdája.

Több tízezer látogatóra számítanak idén is a rendezvény szervezői. Mester László elmondta: a pestszenlőrinci Bókay kertben ezúttal is egy 4251 literes óriásbográcsban főznek marhapörköltet, de ebben az évben pörkölt különlegességekkel is szolgálnak a mesterszakácsok az ínyenceknek. Érdeklődésünkre a fesztivál házigazdája elárulta, többek között a strucc-húst is kipróbálhatják a vendégek.

A SzeptEmber Feszt-en vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Győztesek Kupáját. A pörköltfőző “viadalon”korábbi gasztronómiai versenyek győztesei mérik össze tudásukat.

A honatyák és honanyák idén is főzőkanalat ragadnak. Szombaton délelőtt polgármesterek mérik össze főzőtudományukat, vasárnap pedig az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőasszonyok ügyeskednek a bográcsok körül. Idén először veteránautó és motorbemutatót is láthatnak a vendégek. Portisch Lajos és Pintér József nemzetközi sakknagymesterekkel szombaton, Polgár Judittal és Benkő Pállal pedig vasárnap játszhatnak sakk szimultánt a látogatók.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak. Levente Péter, Eszményi Viktória és Heilig Gábor mellett, Ricsi bohóc, bábjátékok, arcfestés és a Macskafogó sátorban animációs filmkészítés várja a gyerekeket.

Részletes program a rendezvényről a: www. szeptemberfeszt.hu oldalon olvasható.Sporthírek