Szeptember 22.: Autómentes Nap – Közlekedési infók, programok Miskolcon

Akt.:
Fotó: MVK Zrt.
Fotó: MVK Zrt.
Miskolc – A szombati Autómentes Napon az MVK Zrt. nosztalgiajáratokkal és forgalmi engedély birtokában ingyenes utazással várja utasait, a programok sorában pedig látványos lesz a buszhúzó verseny.

Szeptember 22-én, az autómentesség jegyében 7.30-tól 16.00 óráig lezárják az autós forgalom elől a Bartók Béla teret és a Hunyadi utca Városház tér – Dayka Gábor utca közötti szakaszát, valamint forgalomlassításra kell számítani a Critical Mass kerékpáros felvonulás útvonalán.

Szombaton díjmentes az utazás forgalmi engedéllyel

Szeptember 22-én a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Autómentes Napot. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyermek veheti igénybe a kedvezményt. A díjmentes utazás a nosztalgiajárművekre is érvényes.

Közlekednek a nosztalgia- és veterán járatok

Az autómentes napon ismét közlekedik az MVK Zrt. két nosztalgiajárata, az Ikarus 620-as autóbusz és az SGP „bécsi” villamos. A nosztalgiajárműveken érvényes utazási okmányokkal, illetve érvényes forgalmi engedéllyel is utazhat legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyermek.

A nosztalgiajáratok közlekedése szeptember 22-én
A „bécsi” SGP 2-es villamosként Tiszai pályaudvar és Vasgyár között az alábbi időpontokban indul:

Tiszai pályaudvarról: 10:39, 11:39, 12:39, 13:39, 15:41, 16:41
Vasgyárból: 11:04, 12:04, 13:04, 14:04, 16:07, 17:07.
A Tiszai pályaudvar felé közlekedő „bécsire” az Újgyőri főtéren a jelenlegivel szemben lévő oldalon lehet fel- illetve leszállni, mivel az SGP villamosnak csak az egyik oldalán vannak ajtók. Ezért kérjük, aki ezzel a villamossal szeretne a belváros felé közlekedni, és az Újgyőri főtéren szállna fel rá, az a jelenleg kialakított megállóhellyel szemben lévő oldalon várja a szerelvényt.
Az Ikarus 620-as autóbusz 12-es járatként Repülőtér és Egyetemváros között az alábbi indulási időpontok szerint közlekedik:

Repülőtérről indul: 10:10, 11:40, 13:10, 14:45, 16:15.
Egyetemvárosból indul: 10:40, 12:10, 13:40, 15:10, 16:40.

Buszhúzó verseny

Szeptember 22-én a Városház téren, 11.00 és 14.00 óra rendezik meg a látványos buszhúzó versenyt, ahol a „leggyorsabb buszhúzó csapat” címért versenyeznek a résztvevők.

Critical Mass helyszíneken forgalomlassítás

Szeptember 22-én, 17 órától 19 óráig a Critical Mass kerékpáros felvonulás útvonalát érintő autóbuszok közlekedésében, illetve 19:00 óra körül, a célba érkezés helyszínén a villamosközlekedésben néhány perces késésre kell számítani.
A felvonuló kerékpárosokat a rendőrség mellett a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai és a polgárőrök is kísérik.
A felvonulás útvonala: rajt a Generali Aréna elől, majd Görgey u. — Csabai kapu — Csabavezér út — Pesti út — Bogáncs u. – Erkel Ferenc u. – Mohostó u. — Miskolci u. — Kisfaludy Károly u. —Vörösmarty Mihály u. – Uitz Béla u. — Kálvin János u.; cél: Szent István tér/Városház tér.

– MVK Zrt. –


Elstartolt a mobilitási hét Miskolcon
Miskolc - Fej-fej mellett, végzett a kerékpár, a villamos és az autó a járművek versenyében. Idén is megrendezték a már hagyományos eljutási versenyt a Európai Mobilitás Hét keretében: a megmérettetésen villamos, busz, kerékpár, autós és futók álltak a rajtvonalhoz. A versenyzők hétfő reggel 7...

Miskolc - Szombaton startol a Miskolci Mobilitási Hét egy kerékpáros teljesítménytúrával. Szombaton az „Autó nélkül a természetben” elnevezéssel ismét megrendezzük kerékpáros teljesítménytúránkat a Bükkben, amelyre reggel 9-től lehet nevezni és indulni a Királyasztaltól 30, 50, 80 és 110 kilométe...