Sport

2015.10.19. 16:53

DVTK Jegesmedvék: Miskolcon járt a szlovák Extraliga vezetője

Miskolc - Az esetleges csatlakozásról tárgyalt vasárnap a DVTK Jegesmedvék menedzsmentje a szlovák Tipsport Liga vezetőjével Miskolcon.

Miskolc - Az esetleges csatlakozásról tárgyalt vasárnap a DVTK Jegesmedvék menedzsmentje a szlovák Tipsport Liga vezetőjével Miskolcon.

Miskolcra látogatott Richard Lintner, a szlovák Tipsport Liga vezetője, aki vasárnap délután a Jégcsarnokban tárgyalásokat is folytatott. A megbeszélésen részt vettek a DVTK Jegesmedvék vezetői, Egri István és Egri Gergely, Miskolc városát dr. Kiss János, sportért felelős alpolgármester, a DVTK-t Szabó Tamás ügyvezető, a Magyar Jégkorong Szövetséget pedig Kovács Zoltán főtitkár képviselte.

Egri Gergely klubmenedzser elmondta, hogy a vasárnapi megbeszéléssel a klub immár megtette az első konkrét lépéseket a szlovák Tipsport Ligához történő csatlakozás érdekében. Bemutatták a klubot, a működés körülményeit, a támogatói kört, elsősorban Miskolc városát és a DVTK-t, és azt, hogy milyen hozzáadott értékkel járulhat hozzá a csapat a Tipsport Ligához. Richard Lintner így megtudhatta, mit is várhat a liga a DVTK Jegesmedvéktől, és ez alapján kialakíthatják álláspontjukat, hogy milyen feltételeket között fogadnák a klubot.

Richard Lintner érdeklődésünkre elmondta, hogy először járt Miskolcon, de korábban látta már a Jegesmedvéket Érsekújváron, a MOL Liga tavalyi döntőjében. A mostani látogatása során megismerte a klub felépítését, a tulajdonosi és szponzori kör képviselőit. Meggyőződött arról, hogy a csapat infrastruktúrája kiváló, a működési feltételek adottak. A Tipsport Liga mérlegeli, hogy esetleg külföldi csapatokkal is bővítenék a létszámot, ám ezt csak alapos informálódás után tennék meg, ha azzal nem gyengítenék a színvonalat. A miskolci benyomásai mindenesetre kedvezőek voltak.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, hogy ez volt a miskolci csapat első hivatalos lépése, amely a Tipsport Liga esetleges magyar csapattal történő bővítését célozná. A megbeszélés célja az volt, hogy az érintett felek részletesen is megismerhessék egymás elképzeléseit. A későbbiekben tovább folynak majd a tárgyalások a szlovák liga és a Jegesmedvék között, hogy miként működhetne együtt a magyar és a szlovák jégkorongsport a jövőben. A miskolci csapat esetleges szlovákiai részvételével kapcsolatban az MJSZ elnöksége dönthet, figyelembe véve a MOL Liga csapatok álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!