Szeptemben 26-án adják át a Színikritikusok Díját

Tizenöt kategóráiában adják át idén a Színikritikusok Díját. Szeptember 26-án, a Budapest Bábszínházban lesz az ünnepség, a jelöltek névsorát kedden hozták nyilvánosságra a szervezők- mondta a Független Hírügynökségnek Tompa Andrea, a díjat odaítélő Színházi Kritikusok Céhének elnöke.

Immár harmincadik alkalommal adják át a Színikritikusok Díját, idén az eddigiektől eltérően tizenöt kategóriában jutalmazzák a legjobbakat. Változik a díjak kiosztásának rendje is: hogy fokozzák az izgalmat, kategóriánként a legjobb hármat hívják meg a gálára, és csak a rendezvényen derül majd ki, hogy ki lesz a nyertes. Kicsit olyan lesz majd, mint az Oscar-díj átadója- mondta Tompa Andrea.

A legjobb előadásra A kétfejű fenevadat (Katona József Színház), Az elveszett levelet (Pécsi Nemzeti Színház) és a Kasimir és Karoline-t (Örkény Színház) jelölték. A legjobb női főszereplő díjára Kerekes Évát, Pogány Juditot, Szorcsik Krisztát és Törőcsik Marit jelölték, míg a legjobb férfi főszereplő címért Fekete Ernő, Kovács Zsolt és Kuna Károly verseng majd.

A mellékszereplőknél a nők közül Hámori Gabriella, Molnár Piroska és Vicei Natália, a férfiaknál Epres Attila, Máté Gábor és Polgár Csaba indul a díjért.

Tompa Andrea elmondta, hogy a politikamentesség a kezdetektől jellemzi a díjat, ezért még soha nem fordult elő, hogy valaki visszautasította volna az elismerést.
hirdetés


hirdet�s