Szépkorúak Napja Felsődobszán

Kiss Istvánné, Margit néni köszöntése
Kiss Istvánné, Margit néni köszöntése - © Fotó: ÉM
Felsődobsza – Felsődobsza önkormányzata meghitt ünnepségen köszöntötte a település szépkorú lakosságát.

Luterán András polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta a tisztelet és a megbecsülés fontosságát, egy életpálya munkájának elismerését. Véleménye szerint az idős emberek értékközvetítő szerepet töltenek be, a birtokukban lévő tudás átadása fontos eszköz az emberi kapcsolatok fenntartásában.

A tudás átadható a fiatalabb korosztály, az iskolás gyermekek számára a tanórák keretein belül, de az önkormányzat is aktív feladatellátást vállal ebben a generációk együttműködésére alapozó hagyományos települési ünnepségek megszervezésével, a települési könyvtár fenntartásával, melyben előadások szervezése valósul meg, valamint a helyi asszonykórus próbáinak helyszíne is, akiknek közösségépítő munkájáért ezúton is köszönetet mondott.

A polgármester elmondta, hogy a soron következő év végi ünnepség megtartásához tett vállalások teljesítése érdekében is szükség lesz az idősebb generáció tudására, mert az önkormányzat egy kiadványban szeretné összegyűjteni a Hernád menti települések karácsonyi, kántálási népszokásait.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ismét örömmel tett eleget a szépkorúak köszöntésére szóló felsődobszai meghívásnak, és köszönetét fejezte az önkormányzatnak a megvalósított idősügyi politikájáért.

Az ünnepi műsor méltó zárásaként a település polgármestere, országgyűlési képviselővel közösen köszöntötte Felsődobsza legidősebb nő és férfi lakosát, az idén 95. életévét betöltő Kiss Istvánnét, Margit nénit, és a 90. életévét betöltő Kiss Istvánt, Pista bácsit.

Luterán András polgármester a jelenlévőket meghívta a december 18-án esedékes – a felsődobszai római katolikus templomban, önkormányzati szervezésű – adventi koncertre, mely előadója Szekeres Adrien énekesnő lesz.

– ÉM –