Szepessy: "Ez egy arcátlan lépés volt a pénzintézettől"

Szepessy Zsolt
Szepessy Zsolt
Monok – Felháborítónak tartom, hogy egy pénzintézet komoly indoklás nélkül feketelistára tesz magyarországi településeket – mondta lapunknak Szepessy Zsolt, Monok polgármestere.

– Miközben arról beszélünk, hogy vissza kellene szorítani az uzsorakamatból élőket, megszüntetni a szegény rétegek leszakadását, aközben az ilyen intézkedések gyökeresen ellentmondanak ennek a folyamatnak.


Ez egy arcátlan lépés volt a pénzintézettől. Az önkormányzatoknak össze kellene fogniuk az OTP-vel szemben és arra kényszeríteni őket, hogy vonják vissza ezt a diszkriminatív döntésüket. Ha ezt nem teszik meg, akkor ez az uzsorabűnözés melegágya lesz. Települések fognak elnéptelenedni, mert a fiatalok nem fognak tudni saját településükön építkezni. Kérem az OTP-t, hogy a vidéken élő emberek érdekében haladéktalanul vonja vissza döntését.

-bg-

Kapcsolódó cikkek:

A borsodi települések listája
Az ország csaknem 400 településén ezentúl nem fogadja el az OTP Bank a hitelek ingatlanfedezetéül a házakat.

Az utolsó szalmaszál
Az üvegpalotából nézve bizonyára másként látszik a falu. Onnan csak a statisztikákat látni.Hegyi Erika jegyzete.

OTP-lista: “falurombolás”
Az OTP feketelistáján a megye 126 települése. Ezzel az utolsó esélyük is elveszett? A szakember szerint: igen…

“Diszkrimináció ez a feketelista!”
Az ingatlanfedezeti feketelistára került 126 megyei településből a hitelezési kizárás 57 észak-borsodi községet érint. Az OTP szerint nem fogadnak be forgalomképtelen ingatlant fedezetként.

400 településen nem kaphatnak jelzáloghitelt
A hírek szerint az OTP három csoportba sorolja a településeket, az alapján, hogy mennyire adhatók el az ingatlanok. Ahol a legkevésbé, azokon a településeken ezután nem fogad el ingatlanfedezetet az OTP. A legtöbb ilyen falu – összesen 126 – Borsodban van.