Szepesi és Holló szállította az MKC sikerét

Szepesi és Holló szállította az MKC sikerét
Mezőkövesd – A férfi kézilabda NB I-ben szerdán hazai mérkőzést játszott a Mezőkövesdi KC.

Az alsóházi, 7–14. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában nagyon fontos összecsapás várt a dél-borsodiakra, akiknek minden egyes megszerzett (vagy elhullajtott) egység számít a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.

Egymás nyakán

Radnic találatával indult a mérkőzés, de Markovic vezetésével hamar fordított a Komló (1-2). Aztán gyorsan két gólt vágott a hazai együttes, ekkor már mindkét alakulat értékesített egy-egy hetest. A kövesdiek 5-1-et védekeztek, hatásosan, tíz perc után 7-5-re vezettek, ezt követően Holló érkezett a ketrec elé és hárította is Markovic büntetőjét. Egymás nyakán voltak a felek, nem volt ross­z a helyzetkihasználás, a dunántúliak újabb emberhátrányuknál, ideiglenesen, kapusukat mezőnyemberre cserélték, de nem jött be. 10-8-nál Markovic kapott piros lapot könyöklésért, de embere, Antal sem úszta meg két perc nélkül. Balogh rövid intervallumon belül háromszor is hárított, ez nagyon kellett a Kövesdnek. Szepesi és Kiss R. nagyon élt a szélen, előbbi pedig a megkapott 7 métereseket értékesítette biztos kézzel, úgyhogy a találkozó menetének szabása a kövesdiek kezében volt. A félidő hajrájában előnybe került az MKC, ám eladták, aztán visszaszerezték a labdát és Szepesi remekül ki is használta a teljesen tiszta lehetőséget. Más kérdés, hogy utána keményen védekezett, amiért kiállítást kapott, de már lejárt a 30 perc, így a Komló csak egy időn túli szabaddobást dobhatott.

A folytatásban

A második félidő elején ijesztgettek Semikovék, Skaliczki László sem dicsérte meg emberét, Grigorjevet, amikor elvállalt egy lövést akkor, amikor jobbat is húzhatott volna. Védett Granic és védett Holló is, ezért nem potyogtak a gólok, ám az MKC továbbra is jobban állt (17-16). Nehezebben ment a házigazdának a helyzetbe kerülés, igaz, a Komló sem tudott ezen a téren teljesíteni, ugyanis Holló nagyon jól olvasta le azt, hogy mit szeretnének a dunántúli kézisek. Jogosan skandálta tehát a kövesdi kapus nevét a hazai publikum, aki mellé csatlakozott a szélen Szepesi, akit a Djurovic-gárda nem tudott semlegesíteni: ha kellett, egy az egyben verte meg az emberét, ha kellett, büntetőt vállalt, amelynél még szerencséje is volt, mert az egyiknél elsőre rontott, de másodikra – amikor visszapattant hozzá a labda – már nem. A 48. percben, 23-18-nál időt kért a Komló, ugyanis nem sok minden működött náluk, viszont a Kövesd előnye birtokában magabiztossá vált. Tíz perccel a befejezés előtt már nem volt kérdés, hogy ezen az összecsapáson is begyűjti a pontokat a Matyó-csapat (24-18). Trivkovic jelentkezett beállóból egy remek találattal, Holló ismét oda vetődött, ahol a játékszer volt, Grünfelder pedig indításból tudott feliratkozni a gólszerzők közé (27-20). A mérkőzés végére nem maradt izgalom, az MKC emberhátrányban zárta a találkozót, s bár a Szepesire kijátszott kínai figura nem jött össze, a Kövesd jó játékkal hozta ezt a hétközi csatát, és tovább távolodott a kiesőzónától.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Sport36 Komló
29-24 (16-13)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Medve, Nagy L.

Mezőkövesdi KC: Balogh – Kiss R. (4), Grigorjev (4), Radnic (3), Antal (2), Hajdu (2), Szepesi (11/3). Csere: Holló (k), Füstös (-), Grünfelder (1), Mekaru (-), Trivkovic (2), Bozoljac (-), Molnár (-), Benis (-), Kovács B. (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Komló: Granic – Trkulja (2), Marcsek (-), Markovic (4/1), Szöllősi (3), Jerkovic (2), Oszlár (1). Csere: Selymes (k), Semikov (6/1), Laufer (3/3), Potic (3), Hoffmann (-), Sunajko (-), Nagy Z. (-), Sebestyén (-), Wéber (-). Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc + (piros lap: Markovic)

Hétméteresek: 4/3, illetve 6/5

Skaliczki László: – Egy megkésett húsvéti ajándék ez a győzelem az értünk, nekünk szurkolóknak.

Ratko Djurkovic: – Gratulálok a hazai csapatnak, ma jobbak voltak. A meccs eleje még szoros volt, de rosszkor jött a piros lap, a folytatásban nagyon hiányzott a kiállított játékosunk.

hirdetés
hirdet�s