Friss hírek

2008.10.23. 16:04

Gázrobbanás Tolna-Mözsön

<p>Megemelte a plafont, kiszakította az ajtót, kitörte az ablakokat az a gázrobbanás, ami szerdán késő délután történt Tolna-Mözsön. Egy gázkonvektor robbant be az egyik ház fürdőszobájában. Valószínűleg műszaki hiba miatt. A robbanásban szerencsére senki sem sérült meg. A katasztrófavédelmi szakemberek szerint egyre több az ilyen baleset, az ok pedig az, hogy a tulajdonosok nem vizsgáltatják át rendszeresen a berendezéseket.</p> <p>A berobbant konvektor óriási pusztítást végzett. Az, hogy nem történt tragédia szinte csodának számít. A férfi lánya ugyanis épp a fürdőkádban ült, amikor a konvektor hirtelen berobbant. A gyerek a habfürdő és a sampon illata miatt nem érezte a gázszagot.</p>

A konvektort csütörtökön már kicserélték, a házat azonban statikusnak kell megvizsgálnia. A robbanásnak akkor ereje volt, hogy a ház ablakait több helyen kitörte.

A megyei katasztrófavédelmi szakemberek egyre több hasonló esettel találkoznak. A robbanások oka szerintük az lehet, hogy a tulajdonosok nem vizsgáltatják át évente a berendezéseket. Ez ugyanis akár 10 ezer forintba is kerülhet.

Jelenleg nem rendelkezik jogszabály arról, hogy kötelezővé lehetne tenni a berendezések felülvizsgálatát, ez mindenkinek a saját felelőssége.Ha azonban a berendezés berobban és a szomszéd házban is kárt okoz, vagy rosszabb esetben megsérül valaki, akkor az már szabálysértésnek vagy bűncselekménynek számít - mondta el a Független Hírügynökséget Mácsai Antal a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!