Szép eredmények tornában

Szép eredmények tornában
© Fotó: magánarchívum
Debrecen – Remekül szolgálta a fiatalok felkészülését a torna.

December 15-én immár 22. alkalommal rendezték meg Budapesten a Rákoskert Kupát. Az eseményen debreceni tornászok is részt vettek, jelesül a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, a Vénkerti Diáksport Egyesület, valamint a Debreceni Dózsa György Általános Iskola versenyzői. A megmérettetésen a három korcsoportban összesen 72 csapat indult.

Rövid felkészülés

A hajdúsági tornászok remekül szerepeltek: a legfiatalabbak versenyében a vénkertiek a dobogó első fokára állhattak fel, egyéni értékelésben pedig Kovács Ármin lett a bajnok. Dicséret illeti a Debreceni Református Kollégium Általános tornászait, a két csapatot is indító intézmény tornászai a rendkívül rövid felkészüli idő ellenére megtanulták a gyakorlatokat. Jól szerepeltek az 5-8. osztályos gyerekek, akik nagyon kis különbséggel a második helyet szerezték meg. Ebben a korosztályban az egyéni versenyben Dezső Norbert a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Diákolimpia

Összességében kiváló szereplésen vannak túl a debreceni gyerekek, ez a torna remekül szolgálta a felkészülésüket a januárba kezdődő diákolimpiai küzdelmekre. A tornászok a versenyre Lakatos István, Ladányi Zoltán, Szabó Norbert és Bakos Attila voltak.

HBN


Eredmények

I. korcsoport

Csapat

– 1. helyezés: Vénkerti Diáksport Egyesület „A”
– 4. helyezés: Vénkerti Diáksport Egyesület „B”

Egyéni

– 1. Kovács Ármin
– 4. Bakator Csanád
– 5. Póti Kristóf

II. korcsoport

Csapat

– 2. helyezés: Vénkerti Diáksport Egyesület „A”
– 5. helyezés: Vénkerti Diáksport Egyesület „B”

Egyéni

– 4. Buzsik Máté,

III.-IV. korcsoport

Csapat

– 2 helyezés: Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Egyéni

– 3. Dezső Norbert