Helyi közélet

2007.10.31. 16:18

Jótékonysági est a bodrogkeresztúri Faluházért

<p>Miskolc - Színházi estet rendeznek Miskolcon a bodrogkeresztúri Faluház újjáépítésének segítése érdekében november 5-én, hétfőn este 7 órától. <DIA width="850" height="630" alt="Bodrogkeresztúri faluházért sajtótájékoztató 2007.10.31."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bodrogkereszt_ri_faluh_z_rt_sajt_t_j_koztat/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Bodrogkeresztúri faluházért sajtótájékoztató 2007.10.31." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az idén áprilisban égett le a bodrogkeresztúri Faluház. Újjáépítésének segítéséhez színházi estet rendeznek november 5-én, hétfőn este 7 órától Miskolcon, a Művészetek Házában.

Sajtótájékoztató

A szerkesztőségünk által is támogatott akcióról szerdán a székházunkban sajtótájékoztatót tartott Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere, Lévai Joli, az est háziasszonya, Merényi Ákos, az István a király rockopera rendezője és Bai Edit, a Dereszla Pincészet főborásza.

Folyamatos érdeklődés

Májer József elmondta: a ház megsemmisülése óta folyamatos érdeklődés kíséri az újjáépítést. A regionális viss maior keretből 94 millió 600 ezer, a biztosítótól pedig 128 millió forintot kaptak. Az újjáépítés a becslések szerint 220-230 millió forintba kerül majd. Az úgynevezett szakmai részhez (a hangosításhoz, a fénytechnikához, a könyvtárpolcokhoz, a székekhez, a függönyökhöz, a híradástechnikai eszközökhöz) mintegy 10 millió forint hiányzik. A gyűjtések (például 1 millió forint a helyiek téglajegye, továbbá a Carthago koncert révén) már 5 millió forint rendelkezésre áll, a jótékonysági akciókkal pedig ugyanennyit kell összeszedni.

Nem a bevételen van a hangsúly

Májer József kiemelte: a Művészetek Házában sorra kerülő produkció alkalmából nem a bevételen, hanem a segítésen van a hangsúly, s ebben nincs hiány. Közreműködnek a Miskolci Nemzeti Színház és a Pécsi Sándor Guruló Színház művészei, a 4-Dance Club táncosai és az est háziasszonya is. A produkcióra meghívták többek között dr. Ódor Ferencet, a megyei közgyűlés elnökét, dr. Orosz Gábort, a Regionális Közigazgatási Hivatal megyei irodavezetőjét és Káli Sándort, Miskolc polgármesterét is.

Segít a Dereszla pincészet is

A sajtótájékoztatón bemutatták azt a bort, amelynek értékesítése során kapott összeg egy részét az újjáépítésre ajánlja fel a Dereszla pincészet. A tokaji száraz furmint 2006-os évjáratú és minden eladott palack után 200 forintot a faluházra fordítanak. A végszámla milliós lehet.

Telt ház lesz

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hétfőn telt ház lesz a rockoperán. Így bizonyos, hogy 600 néző látja majd Szörényi-Bródy: István, a király című produkciót.















Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában