Friss hírek

2010.08.23. 11:06

Lékelős dinnyetolvajok

<p>Biztosra mentek Leveleken a szomszéd faluból érkezett dinnyetolvajok: bár csak 15-20 dinnyét loptak el, kétszázat meglékeltek és megkóstoltak. Lopás miatt indult eljárás ellenük.</p>

Tetten ért két kamaszt Leveleken augusztus 21-én egy gazda, aki arra lett figyelmes a dinnyeföldjén, hogy termését szorgalmasan lékelgeti egy 14 és egy 17 éves fiatalember. A tolvajok biztosra mentek, így állapították meg, melyikből érdemes enni. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a szomszéd faluból, Magyról átruccanó két fiú többször járt kint az elmúlt napokban - közölte a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bár a fiúk összesen csak 15-20 dinnyét tulajdonítottak el, közben több mint kétszázat tönkretettek azzal, hogy meglékelték. A lékelős dinnyetolvajok 90 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. A rendőrség lopás és rongálás vétségének magalapozott gyanújával indított ellenük eljárást.

A szóvivő hozzátette: Vasmegyeren is dinnyetolvajokat ért tetten egy gazda, egyikük azonban leütötte és tízezer forint értékű terménnyel elmenekültek. A Kemecsei Rendőrőrs ismeretlen elkövetők után nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!