Friss hírek

2008.11.30. 16:08

Air France - KLM járatok indulnak Phuketről Európába

<p>Az Air France - KLM légitársaság vasárnap bejelentette: légi járatokat indít Phuket szigetéről, hogy így segítse a kormányellenes tüntetések miatt Thaiföldön rekedt turisták elutazását. Az első járat a tervek szerint hétfőn indul Phuketről Amszterdamba, míg a második várhatóan kedden száll fel, és úti célja Párizs lesz - áll a légitársaság közleményében.</p>

Több tízezer külföldi rekedt az ázsiai országban, miután ellenzéki tüntetők kedd este elfoglalták a főváros légikikötőjét, a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőteret. Két nappal később egy belföldi járatokat fogadó és indító légikikötőt, a Don Mueang repteret is le kellett zárni a demonstrálók miatt. A thaiföldi kormányfő csütörtökön szükségállapotot rendelt el a reptereken, és a katonaságnak engedélyt adott arra, hogy megrohamozzák a terminálokat.

Eközben vasárnap több ezer demonstráló vonult az utcákra Bangkokban, hogy támogatásáról biztosítsa az országot vezető kormányzatot, és szót emeljenek a demokratikus intézmények rendszere mellett. A rendőrség szerint a békés esti tüntetésen mintegy 15 ezer ember vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!