Friss hírek

2008.10.26. 18:21

Marihuanafogás Libanonban

<p>Összesen 22 tonna marihuánát foglaltak le a hatóságok Libanonban, a szíriai határnál - jelentette a közel-keleti ország rendőrsége vasárnap. Csütörtök óta tart az összehangolt akció, összesen 28 kamionból került elő a drog.</p>

A szíriai határnál fekvő Bekaa-völgyben lévő Deir al-Ahmarnál előbb 25 teherautón találtak 20 tonna "füvet", majd szombaton további három kamiont vizsgáltak át - akkor további két tonna drog került elő, hasis gyártására alkalmas felszerelésekkel együtt. Az ügyben több embert letartóztattak.

A Hezbollah síita szervezet fellegváraként is ismert terület még az 1975 és 1990 között dúló polgárháború idején vált drogtermesztő központtá. A következő időszakban a kormány megpróbálta megsemmisíteni az ültetvényeket, és a helyieket más növények termesztésére rábírni. Az elmúlt években azonban ismét virágozni kezdett a sok milliárd dolláros piac. Ehhez az is hozzájárul, hogy a drogkereskedők fenyegetéssel kényszerítik a helyieket arra: folytassák a kendertermesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!