Szentpáli utcai gyilkosság – Választ keresnek a kérdésre: ki ölt?

Akt.:
Ebben a Szentpáli utcai épületben történt a gyilkosság 2011-ben
Ebben a Szentpáli utcai épületben történt a gyilkosság 2011-ben - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A Miskolci Törvényszék újratárgyalja a 2011-es miskolci, Szentpáli utcai ember­ölés ügyét.

A Miskolci Törvényszék 2014 nyarán nem tudta minden kétséget kizáróan megállapítani K. M. E. bűnösségét, így elsőfokú ítéletükben felmentették az ember­ölés vádja alól.

Mint korábbi cikkeinkben olvashatták, a Szentpáli utca egyik társasházában lévő szépségszalonban masszőrként dolgozó nőt azzal vádolták meg, 2011. augusztus 31-én nézeteltérésbe keveredett a 86 éves sértettel, mert masszőri tevékenységét reklámozó táblát helyezett el a társasház bejárati kapujára, és az újságkihordót akadályozta abban, hogy a sértett napilapját a postaládájába tegye. A vádirat szerint a nézeteltérés eredményeként a vádlott test­ szerte bántalmazta a sértettet, a bordáira rátérdelt, taposta, majd egy vékony, zsinórszerű eszközt tekert a nyaka köré és azt megszorította. Az idős nő belehalt sérüléseibe. Az első fokon eljárt bíróság a vádlottat a vád alól felmentette. A Debreceni Ítélőtábla szerint azonban megalapozatlan ítélet született.

A vádlott maga is végig tagadta a cselekmény elkövetését, de az ügyészség szerint a vádat alátámasztották a helyszíni szemléről, házkutatásról készült jegyzőkönyvek adatai, a lefoglalt bűnjelek, az ügyben kirendelt orvos­szakértő, nyomszakértő, ujjnyomszakértő, informatikai szakértő, vegyész szakértő, biológus szakértő véleménye, ezen túlmenően pedig a hazugságvizsgálat adatai, a tanúk vallomása, a biztonsági kamerák felvételei. A védelem azonban pont arra hivatkozott, hogy ezek egyike sem nyújtott bizonyítékot a vádlott ellen, sőt éppen hogy cáfolta a bűnösségét. A felmentő ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést.

Hibák voltak az eljárásban

A Debreceni Ítélőtábla idén márciusban meghozott jogerős ítélete szerint – egyebek mellett – az elsőfokú bíróság elmulasztotta indokolási kötelezettségét, amikor nem foglalt állást a sértett halálának időpontját illetően. Az is hiba volt az ítélőtábla szerint, hogy az elsőfokú eljárásban nem hallgatták meg valamennyi szakértőt. Ez a tény már önmagában is felderítetlenséghez és megalapozatlansághoz vezetett. Mindezek figyelembevételével az ítélőtábla új eljárásra utasította a Miskolci Törvényszéket. Az új eljárás a múlt héten kezdődött el és abban újra meghallgatják az érintetteket, a szakértőket. Úgy tudjuk, a vádlott nem kívánt újra vallomást tenni.

Az igazságszolgáltatás iránti jogos igény, hogy kiderüljön, ki okozta az idős nő erőszakos halálát.

ÉM-SZB


Kapcsolódó cikkek:

Ki fojtotta meg akkor az idős asszonyt Miskolcon?

Miskolc – Felmentette a törvényszék a három évvel ezelőtti belvárosi emberölés vádlottját. tovább »

Szentpáli utcai emberölés – Ha meg is ölte, hogyan hozta le?

Miskolc – Helyszíni tárgyalást tartott a törvényszék a Szentpáli utcai emberölés ügyében zajló tárgyalás során.

Eltemették a meggyilkolt hölgyet

Miskolc – Hétfő délután búcsúztatták a családtagjai és ismerősei a Deszka-temetőben azt a 86 éves idős asszonyt, akit a közelmúltban gyilkolt meg Szentpáli utcai lakásában egy ötvenéves felsőzsolcai nő.

Gyilkosság Miskolcon: Indulati bűncselekmény volt

Miskolc – Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.

Előzetes letartóztatásban a miskolci emberölési ügy gyanúsítottja

Miskolc – A rendőrség egy 50 éves, büntetett előéletű, felsőzsolcai nőt gyanúsít a közelmúltban egy miskolci lépcsőházban holtan talált 86 éves néni megölésével. A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság szerdán elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, aki több hónapja személyes ismeretségben volt az áldozattal.

Csend van a miskolci gyilkossági ügy körül

Miskolc – Megvan a gyilkos, de a rendőrség egyelőre hallgat.

Emberölés Miskolcon – Többen kikerülték…

Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.

Emberölés Miskolcon

Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a csütörtökön délelőtt egy miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.

Halott a zsákban Miskolcon

Miskolc – Egyelőre nem pontosított információk szerint egy zsákban halott embert találtak a Szentpáli utca egyik kapualjában Miskolcon.

hirdetés


hirdet�s