Szenteld magad a szónak!

Szenteld magad a szónak!
Szerencs – Fenti címmel két napos kongresszust tartottak Jehova Tanúi Hegyalja kapujában.

A szombaton és vasárnap lebonyolított programon több mint kétezren vettek részt, elsősorban a megye északi részéből érkeztek a gyülekezet tagjai.

A különleges kongresszusi nap gondosan előkészített programja kiemelte a Szentírás “kiigazításban” betöltött értékét, ami arra buzdít, hogy a sürgősség érzetével kell használni az isteni szavakat a prédikálások és a tanítások alatt.

Mint az megfogalmazódott, célként kezelték, hogy az előadások segítsenek a keresztényekre leselkedő csapdák elkerülésében, ugyanakkor kérdésként merült fel, miként válnak hasznunkra a bibliai alapelvek a mindennapi életben.

Keresztelkedés

A kongresszus fontosnak tartotta, hogy az isteni szavak segítsék a fiatalok szellemi előrehaladását, a jó hír prédikálását, választ adott arra a kérdésre, miként lehet másoknak segíteni, hogy Jézus szavának engedelmeskedve miként szentelhetik magukat a szónak.

A program alkalmat adott arra, hogy az új tagokat megkereszteljék, ami itt – a bibliai példát alkalmazva – a teljes alámerítést jelentette. A szervezők gondoltak azon személyekre is, akik hallásukban károsodtak, ők külön helyiségben, kivetítőn nézték a sportcsarnokban zajló előadásokat, a szöveget jeltolmácsok tették érthetővé.
SFL