Szent György modern lovagjait ünnepelték

Rengeteg gyerek ismerkedett a rendőrséggel
Rengeteg gyerek ismerkedett a rendőrséggel - © Fotó: baz.hu
Miskolc – A Rendőrség Napja tiszteletére múlt csütörtökön nyílt rendőrnapot és jutalomátadó ünnepi állománygyűlést tartott a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az iskola. Az ünnepségen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

„Ne féljetek, az Úr küldött hozzátok, hogy megszabadítsalak titeket ettől a sárkánytól. Ezért higgyetek a Krisztusban, és keresztelkedjetek meg, akkor megölöm ezt a sárkányt” – mondta a legendárium szerint György a silenaiaknak, akik a tanácsot megfogadva felvették a keresztséget, György pedig levágta a sárkány fejét. Azóta Sárkányölő Szent Györgyként tisztelik világszerte, aki a katonák, rendőrök és Anglia védőszentje lett. Április 24-e, Szent György Napja 1992-től hivatalosan a magyar rendőrség emléknapja.


2

Kovács Béla, dr. Vereckei Csaba és Török Dezső | Fotó: baz.hu


A nyíltnapon a rajsátrakban a TEK-től a bűnmegelőzésig számos szakterület mutatkozott be az érdeklődőknek. Felvonultatták a rendőrség gépjármű állományát, az új lézer traffipaxból is elhoztak egy berendezést. A placcon tűzoltóautót és emelőkosaras darut is láttunk. Műsorról is gondoskodtak. Nehéz eldönteni, hogy a kutyás bemutató vagy a kommandósok tetszettek jobban a gyerekeknek.


3

“Hazámat szolgálom!” | Fotó: baz.hu


Az „átriumban” tartott ünnepségen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőr főkapitány és Török Dezső is részt vett. A Himnusz eléneklését rövid kulturális műsor követte, majd a rendőrség napja alkalmából jutalmakat adtak át a parancsnokok által erre méltónak ítélt hivatásos rendőröknek, közalkalmazottaknak.


4

Török Dezső elismerően szólt a főkapitányság eredményességéről, a kitüntetett rendőrök munkájáról | Fotó: baz.hu


Az ünnepséget követő fogadáson Török Dezső mondott pohárköszöntőt. Emlékeztetett rá, hogy az embereknek jogbiztonságra, létbiztonságra és közbiztonságra van szüksége. A rendőrök az utóbbi megteremtéséért dolgoznak. Nincs holtidő, teszik a dolgukat reggel, délben és este. Az alkalmat megragadva gratulált a főkapitányság egészének és a megjutalmazott rendőröknek a munkájához.

– Csontos László, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat –