Szennyvíztől bűzlik Taksony – RTL Klub Híradó

Orrfacsaró bűz terjeng hetek óta a Pest megyei Taksony mellett. A falubeliek azt mondják, hogy a közeli szennyvíztisztítóból a szántóföldekre és az erdőbe engedik ki a szennyvizet. A bűz mindennapos a faluban, de az önkormányzat azt ígéri: hamarosan megszüntetik a környéken terjengő szagokat – számolt be az RTL Klub Híradója vasárnap. Régen madárcsicsergéstől volt hangos a taksonyi erdő, ez azonban megszűnt. A falubeliek szerint a közeli szennyvíztisztítóból ide engedik ki a szennyvizet. “Nincsen meg a megfelelő technológia erre a folyamatra, és a tisztítatlan szennyvizet az erdőbe engedik ki, meg a lakóházaktól száz méterre, a szántóföldre” – mondja egy helybéli lakos.

Az orrfacsaró bűzt szinte minden nap lehet érezni a környéken. A helyiek már többször is keresték a cég illetékeseit, hiába. Volt, aki lefotózta, amint a cég munkagépei a falu melletti szántóföldön öntözik szét a szennyvizet. A település polgármestere szerint hamarosan megoldják a problémát.

“Érkeztek panaszok, igyekszik az önkormányzat elhárítani, és nagyon fontos, hogy az elmaradt erdőtelepítéseket az idén, május végére az első ütemet be fogjuk fejezni” – mondta Kreisz László polgármester.

A tisztiorvosi szolgálat korábban már vizsgálta a szennyvíz minőségét, és megállapították, hogy az nem fertőző.