Szennyezett benzintől állnak le az autók Délkelet-Angliában

Cambridge – Anglia több délkeleti megyéjében is egymás után robbantak le az autók az utóbbi két napban, mert szennyezett benzint tankoltak.

Egy cambridge-i szervízbe például csak szerdán 22 így meghibásodott kocsit vittek be, írja csütörtöki számában a Sun című lap.

A hibás benzint – a vizsgálatok eddigi megállapítása szerint – elsősorban szupermarketek mellé épített benzinkutaknál tankolták az autósok, de a Tesco és a Morrisons üzletláncok tesztelték saját üzemanyagaikat és azokat jónak minősítették. A gyanú szerint a Greenergy nevű szállító cég benzinjével lehet a baj.

A brit Kereskedelmi Ellenőrző Hivatal vizsgálatot indított. Arról egyelőre senki sem beszél, hogy kinek kell majd megtérítenie az eddig ismertté vált több mint száz esetben az autósok kárát. A javítási költségek ugyanis néhány esetben még a 300 fontot (csaknem 120 ezer forintot) is elérték.

A sofőrök azt vették észre, hogy a tankolás után alig néhány kilométerrel a kocsi motorja elkezdett “rángatni”, majd leállt, sok esetben az üzemanyag oxigénérzékelő műszere tönkrement. Típushibáról nem lehet szó, mert mindenféle autó meghibásodott már, a Renault-tól a Nissanig, a Saab-tól a Mercedesig.