Elindulhat a leégett szendrői tornacsarnok bontása

A beomlott tetőszerkezet...
A beomlott tetőszerkezet...
Szendrő – Ahogy arról már beszámoltunk leégett a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola területén található városi tanuszoda és tornacsarnok.

Nincs előrelépés

A lángok két hete csaptak fel, azóta a tankerület által kötött biztosítás kapcsán a kárszakértők már jártak kint, azonban még nem dőlt el a végleges biztosítási összeg. Az önkormányzat a vis maior keretből szeretne támogatáshoz jutni, ehhez a kormányhivatal helyszíni bejárására várnak – tudtuk meg Tomorszki István polgármestertől.

szendro4

Szerdán összeülnek az illetékesek az egyeztetéshez és a hét második felében elindulhat az épületegyüttes bontása a beomlott tetőszerkezettel, illetve a takarítás, ami önmagában sem lesz kis költség és munka. A legnagyobb vesztesei a tűznek azonban a sportoló fiatalok.

szendro3

– A mazsorett csoportunk most a szuhogyi tornateremben tartja az edzéseit, ami ugyan kisebb, de megfelelő. A múlt hétvégi Vitézlő Teljesítménytúra résztvevőit a tornateremben tudtuk elszállásolni, a futballedzéseket pedig már tudjuk szabadtéren tartani – meséli Szaniszló Richárd, a Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület elnöke.

szendro1

A hétvégén rendezik meg a hagyományos Jávorkai József Emléktornát, amelynek szintén helyszíne lett volna a tornacsarnok. Ennek hiányában is megtudják rendezni az asztalitenisz, sakk és labdarúgás mérkőzéseket, ám vélhetőleg rövidebb mérkőzésekkel. A rendőrség gondatlan közveszélyokozás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a tűz kapcsán, jelenleg szakértői vizsgálatok eredményére várnak.

ÉM-HI


A tornacsarnok kiégett födémje folyamatosan szakad le
Szendrő - Ha lesz forrás, a remények szerint egy új sportkomplexum épülhet majd. A szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola udvarából még nem látszik mennyire nagy a baj, bár a megrogyott tetőszerkezet, a lehullott betűk és a kifehéredett tetőlemezek alapján már látni a tűz pusztítását. Nem...

Kigyulladt a tornacsarnok tetőszerkezete - illusztráció
Szendrő - Kigyulladt a helyi általános iskola tornatermének tetőszerkezete Szendrőben hétfőn. A szendrői, a bódvaszilasi, a kazincbarcikai és az aggteleki hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával dolgoznak a tűz oltásán és egy miskolci egység is a helyszínre t...Szendrő.
BOON.HU


hirdetés