Szendrő: összefogtak, gyarapodnak

Szendrő: összefogtak, gyarapodnak
Szendrő – Tizenkettedszer rendezik a hét végén a Szendrői Napok eseményeit. Péntek délelőtt ünnepi testületi ülést tartottak a Közösségi Házban. 

A szép számú érdeklődő előtt – megjelent többek között dr. Orosz Gábor, az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének vezetője – Szaniszló János polgármester sorolta fel, hogy az elmúlt hónapokban többek között felújították a főteret, az önkormányzati hivatal és a rendőrség épületét, utakat és járdákat építettek. Összefogtak a civil szervezetekkel, a történelmi egyházakkal, a többcélú társulással, s döntéseik előtt figyelembe vették a helyi lakosság igényeit.

Köszöntések

A polgármester nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Kovács Ferencné Icuka óvónénit, önkormányzati képviselőt, a helyi óvoda volt vezetőjét és Bartha János aranydiplomás pedagógust, valamint a szendrői egyházakat a város zászlajával ajándékozta meg. A zászlókat Ködmön Ferenc katolikus esperes, Benke András református tiszteletes és Moldván Tibor görös paróchus vette át.

Solymos Tóni énekel

Két motorral gazdagodott a helyi rendőrőrs, a mentőállomás pedig kistérségi támogatással esetkocsit kapott. A hét végén egymást követik a szórakoztató műsorok. Fellép többek között a helyi népdalkör és gyermektánc csoport, továbbá nagy érdeklődés előzi meg a honfoglalás kort idéző programokat és a várjátékokat. Ma este fél tíztől tüzijátékot rendeznek, majd a népszerű Solymos Tóni szórakoztatja a közönséget.