Szénbányászat: Esély lehet az elgázosítás

Akt.:
Szénbányászat: Esély lehet az elgázosítás
Szénbányászat: Esély lehet az elgázosítás
Budapest, Miskolc, Pécs – Új technológiát találtak ki a nehezen feltárható széntartalékok hasznosításáért.

A felszín alatti szénelgázosítás közép- és kelet-európai bevezetési lehetőségeinek vizsgálatába kezdett jó két esztendeje a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, együttműködésben az ausztrál tulajdonú Wildhorse Energy bányaipari vállalattal.

Ausztrál kísérletek

A felszín alatti szénelgázosítás a hagyományos bányászati technológiákkal nem vagy hosszú távon is csak gazdaságtalanul kitermelhető szénkészletekben rejlő energia hatékony átalakítását célozza. A vizsgált eljárás bővítheti a közép- és kelet-európai, így a magyarországi energiapiac kínálatát. A technológia előrevetíti egy új, hazai kitermelésű energiaforrás elérésének lehetőségét. A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet fontosnak tartja olyan innovatív eljárások hazai alkalmazásának bevezetését, amelyek lehetőséget teremtenek a ma még hozzá nem férhető hazai energiaforrások feltárására és hasznosítására.

ÉM


Szénbányászat: Szándék és sok pénz kérdése is a kitermelés

Miskolc – Megyénkben sok területen található még különböző célra kitermelhető szénvagyon.

Borsodi szénbányászat: Japánok vizsgálódnak

Miskolc – „A megújuló és az új energiák közül sokféle létezik. Mi foglalkozunk a szénnel is – nyilatkozta lapunknak Nozomi Sagara, a NEDO környezetvédelmi főosztályának főigazgatója, amikor megyénkben járt.

Szénbányászat: ellenünk dolgoznak a világtrendek

Budapest, Miskolc – A WWF állítja: zsák­utcában a szénalapú gazdaság. De mi lesz a megyénkbeli tervekkel?
hirdetés
hirdet�s