Szemléletformáló program Ózdon

Ózd – „Ismerj meg, hogy segíthess!” címmel szemléletformáló programot valósítottak meg Ózdon a járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

A projekt során Borsod-Abaúj-Zemplén megye húsz közintézménye között az ózdi is szerepelt. A vakok és gyengénlátók olyan módszereket mutattak be az ügyintézőknek, amelyek elsajátításával könnyebben tudnak segíteni a hasonló helyzetben lévő embereken. A megvalósításban öt gyengénlátó személy és egy gyógypedagógus is közreműködött. A szituációs feladatokban olyan fogásokat, módszereket mutattak be, amelyek elsajátításával az ügyintézők könnyebben tudnak segíteni a jövőben. A látó-segítő technikát, a fehér bot használatát, és az aláíró keret előnyeit is megmutatták. A látogatás célja az volt, hogy a gyakorlatokba bevont ügyintézők szemléletet váltsanak és új ismeretekre tegyenek szert. A dolgozók megtapasztalhatták azokat a gyakorlati módszereket, amelyeket munkájuk során alkalmazni tudnak. Mindez az esélyegyenlőség megteremtéséhez is hozzájárulhat.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s