Szemléletformálás a Föld Napján

Szemléletformálás a Föld Napján
Ózd – A TKKI-ban filmvetítés, faültetés és kreatív foglalkozás is várta az ózdi gyerekeket a Föld Napján.

Több mint száz iskolás vett részt a Türr István Képző és Kutató Intézet által szervezett Föld napi programon. Az Ózdi Igazgatóság telephelyén a gyerekek fát ültettek, kreatív újrahasznosító foglalkozás részesei voltak, valamint megnézhették a Bolygó kapitánya – Misszó a Föld megmentéséért című filmet is. A nap folyamán a kisiskolások és a nagyobb diákok játszva tanulhattak és a környezettudatos szemléletformálást is szem előtt tartották a TKKI munkatársai.

– Jól éreztem magam, sokat tanultam a környezetvédelemről – mondta egy felső tagozatos tanuló. – A jövőben igyekszem nagyobb figyelmet fordítani a szelektív hulladékgyűjtésre, és erre az ismerősök figyelmét is fel fogom hívni. Érdekes volt számomra a pet-palackos kupakokkal végzett foglalkozás is, nem is tudtam, hogy ilyen sok mindenre felhasználható ez a kis műanyag tárgy. A faültetés pedig önmagáért beszél, jó lenne, ha ezt családi környezetben is többször megismételhetnénk.

Elérte a célját

Az egész napos programmal az volt a TKKI célja, hogy a fiatalokat rávezesse a tudatosságra, és vigyázzanak a föld értékeire. Viszovszki Judit projektmenedzser elmondta: városi szinten az általános iskolákban kevés idő jut arra, hogy környezettudatosságra neveljék a gyerekeket, ezért gondolták úgy, hogy összefogják az eseményt. Érdemes volt, hiszen több helyi óvodából és iskolából látogattak el hozzájuk, és a visszajelzések is kedvezőek voltak a gyerekek és a nevelők részéről.

ÉM-ME