Friss hírek

2009.09.11. 22:24

Túlzsúfolt volt az elsüllyedt macedón turistahajó

<p>A megengedettnél jóval többen utaztak Macedóniában azon a turistahajón, amely szombaton elsüllyedt az Ohridi tavon - jelentette a MIA macedón állami hírügynökség. A 30 éves hajó a part közelében kettétört, majd a szemtanúk szerint néhány perc alatt elmerült. A híradások szerint több mint 50 embert mentettek ki a vízbõl. A halálos áldozatok száma a legkevesebb 19, de a hatóságok szerint félõ, hogy tovább emelkedhet a halottak száma.</p>

A macedón állami hírügynökség információi szerint az Iliden nevû hajó fedélzetén 73-an utaztak, többségében bolgár turisták. A hajónak azonban állítólag csak 45 utas szállítására volt engedélye. A turistahajó az Ohridi tavon, kétszáz méterre a parttól süllyedt el, miután állítólag kettétört a 30 méter hosszú szerkezet.

Az emberek kimentésében a parton kempingezõk is részt vettek. Elmondásuk szerint a hajó alig négy perc alatt merült el a vízben. A hatóságok szerint félõ, hogy további halálos áldozatokat is találnak.

Az Ohridi tó Macedónia legkedveltebb turistacélpontja, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Az Iliden nevû hajó állítólag 30 éves volt, az egyik legidõsebb vízi jármû, amely a tavon közlekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!