Személyre szóló meglepetések az ünnepekre

Meglepetés!
Meglepetés! - © Fotó: Dreamstime
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kedves emlékek, jótettek, fényképek, közös élmények is kerülhetnek a fa alá.

Akadnak, akik saját alkotásaikat adják karácsonykor, és van, aki hímzett üdvözlőlappal lepi meg szeretteit. Ám nincs mindenkinek tengernyi türelme, ideje, de az eredeti ötlet is kincset ér.

A legjobb apa

– A férjem hobbiként szobrászkodik, ügyes, több kiállítása is volt már. Az egyetemista fiam internetes oldalt készít neki, összegyűjtött rengeteg anyagot és szentestén teszi majd nyilvánossá a honlapot – árulta el egyik olvasónk, amikor körkérdéssel puhatoltuk: ki milyen ajándékkal készül.

Várhegyi Emese szerint sincs szebb a személyre szóló szimbolikus ajándéktól.

– Már hat éve elhunyt a nagyapám, mindannyian emlékeztünk a páratlanul finom pálinkájára, de otthon már egy csepp sem volt belőle. Felkutattam a tágabb családi körünkből még egy litert az általa készített gyümölcspárlatból. Elegáns, csatos, a legjobb apa felirattal ellátott üvegbe öntöttem és átadtam édesapámnak. Meghatódott, azóta is féltve őrzi – idézte fel a történetet Emese.

Kiállítást kap

Létezik olyan fiatal borsodi művész, aki a fővárosban tanul és nem sejti, hogy a családja és a barátai szövetkeztek és munkáiból már berendezték a magántárlatot, melyet a két ünnep között nyitnak meg. Van, aki fest, míg a sutábbak csak rendelni tudnak.

– Helyi alkotó viszi kérésemre vászonra Csontváry egyik híres képének kicsinyített mását és a Duna-partot is. Az előző passzol az illető személyiségéhez, utóbbi a saját történetünket, folyóparti beszélgetéseinket örökíti meg – sorolta Juhász Anita, aki egyedi ajándékkal készül meglepni valakit.

Urbán Éva pedig csokornyi közös emléket küld legjobb barátnőjének, akit sok száz kilométerre sodort szülővárosától a sors. Az eszmei szempontból felbecsülhetetlen értékű csomag legdrágább tétele a postaköltség lesz.

Filléres emlékek

– Az ország másik végén alapított családot Léna, így csak ritkán találkozunk. A közelmúltban jártam a szüleinél, láttam a gyerekszoba falán a régi képeket. Ennek hatására összegyűjtöttem tinédzserkorunk emlékeinek, élményeinek nyomait. Szentestén a régi felvételek mellett a rockkoncertek belépőivel, kisvonat- és mozijegyek segítségével, remélem, örömmel idézi majd fel ismeretségünk legfőbb állomásait – magyarázta Éva.

Egyre inkább trend közös élményt adni, sokan nem tehetik meg, hogy wellness szállodákban töltődjenek fel, de ha befizetik őket, megmártózhatnak a luxusban: „A szüleim minket támogatnak, de magukon spórolnak, tavaly a testvéremmel elküldtük őket Szilvásváradra pihenni és idén is hasonló kényeztetésben lesz részük” – magyarázta Tóth Csaba.

ÉM-JA