Személyiségfejlesztő tréning Edelényben

Akt.:
Személyiségfejlesztő tréning Edelényben
© Fotó: police.hu
Edelény – Személyiségfejlesztő tréninget tartott középiskolás diákoknak az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa egy helyi intézményben.

Szabó Péter r. főtörzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője 2015. november 30-án tartott személyiségfejlesztő tréninget, az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium 9. osztályos tanulóinak.

A nyomozó és a diákok közösen megbeszélték és átbeszélték azokat az emberi értékeket, amik nélkül az élet elképzelhetetlen lenne.

Ezek után a bűnmegelőzési szakember, az általa kiválasztott tanulókkal, egy interaktív személyiségfejlesztő feladatot hajtott végre, mely során rávezette az osztályt arra, hogy egy “szer” – és alkoholfogyasztó magatartással, a családot, otthont, egészséget, barátokat, munkahelyet és más életükben fontos és szinte nélkülözhetetlen értéket akár örökre is elveszíthetik.

Az előadó kérte a diákokat, hogy bármilyen rendőrséget érintő problémájukkal bátran és bizalommal keressék fel a rendőrséget, hiszen mindig van másik út, van segítség!

A nyomozó továbbá óva intette a diákokat, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé, valamint kérte őket, hogy az ismeretlen „profilokat” gyanakvóan kezeljék, csak azokkal tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –