Helyi közélet

2011.09.13. 14:34

Szakmai elismerést kaptak

Mezőkövesd - Magas szakmai elismerésben részesült a mezőkövesdi Matyó Népművészeti Egyesület két tagja.

Mezőkövesd - Magas szakmai elismerésben részesült a mezőkövesdi Matyó Népművészeti Egyesület két tagja.A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Wlassics Gyula díját vehette át Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke a budapesti Szépművészeti Múzeumban. A Wlassics Gyula-díj azoknak a közművelődésben dolgozó szakembereknek adományozható állami kitüntetés, akik az iskolán kívüli művelődésben elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével kiemelkedő eredménnyel szolgálták a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége 1994-ben alapította meg a Király Zsiga Díjat a népi kismesterségek kiemelkedő művelésének, illetve a népművészeti mozgalomban végzett közösségi tevékenységének elismeréseként. Ezt a rangos díjat kapta meg Zeleiné Papp Bernadett, a Matyó Népművészeti Egyesület tagja is a közelmúltban. Zeleiné Pap Bernadett a Budai várban, a Mesterségek Ünnepe keretében megrendezett díjátadón vehette át a rangos szakmai elismerést.

- M. Zs. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában