Szembement a forgalommal az M30-as autópályán, többen megsérültek Miskolcnál

Akt.:
Szembement a forgalommal az M30-ason, többen megsérültek Miskolcnál
Szembement a forgalommal az M30-ason, többen megsérültek Miskolcnál
Miskolc – Elsődleges információink szerint szembement a forgalommal egy autó az M30-as autópályán Miskolc határában. Úgy tudjuk a balesetben többen megsérültek. A rendőrség teljes szélességében lezárta a Miskolc felé haladó sávokat, Kistokaj felé terelik a forgalmat.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2018. november 13-án 10 óra körül az M30-as autópálya, jobb pályaszakaszán, a 22 kilométerszelvényében, – a Sajópetri felhajtó után – két személygépkocsi félfrontálisan ütközött.

Elsődleges információink szerint egy Fiat Panda haladt a Cora-lehajtó irányából Budapest felé, de a Miskolc felé vezető oldal belső sávjában körülbelül három kilométert tett meg szemben a forgalommal, amikor egy lengyel rendszámú audis egy tehergépjárművet kerülve félfrontálisan ütközött a szabálytalan Pandával.

20181113_113027_resized

A Fiat idős vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők, a lengyel Audiban ketten utaztak, őket is kórházba vitték a mentők, könnyű sérülésekkel.

20181113_114707_resized

Az ütközés következtében mindkét jármű bal első futóműve kiszakadt és irányíthatatlanul sodródtak tovább útjukon.

Az anyagi kár jelentős, mindkét autó totálkárosra tört. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja a közlekedőknek, hogy a gyorsforgalmi úton bekövetkezett balesetek miatt – Miskolc belvárosának tehermentesítése érdekében – lehetőség szerint az M30-as főút Miskolcot elkerülő (Miskolc-Dél és Észak közötti, és 306-os út) szakaszát vegyék igénybe.