Friss hírek

2010.07.10. 12:10

Fellegi Tamás a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos

<p>Fellegi Tamást nemzeti fejlesztési minisztert nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak hétfőtől - közölte a tárca. Feladatai között szerepel, hogy kezdeményezzen a két ország együttműködésének bővítésére és intenzitására irányuló intézkedéseket.</p>

Fellegi Tamásnak - a kinevezésben foglaltak szerint - a magyar-orosz gazdasági együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló intézkedéseket kell kezdeményezni. Emellett feladata összehangolni a két ország közötti gazdasági kapcsolatokra vonatkozó információcserét a magyar gazdasági döntéshozók, kormányzati intézmények, szakmai és üzleti szövetségek, kamarák, regionális és helyi szervek között.
A magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt célnak számít a keleti kapcsolatok erősítésében. Magyarország hosszú távú érdeke, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket és tovább erősítse pozícióit a régióban.

A döntésről szóló kormányhatározat szerint a kormánybiztos a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait is ellátja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!