Szembejött a művészet az idei Kolorfesztiválon Kazincbarcikán

Akt.:
Az egyik tárlaton a Kolorfesztiválon Kazincbarcikán
Az egyik tárlaton a Kolorfesztiválon Kazincbarcikán - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – Elég volt az utcán sétálni, és már élvezhettük is a művészetet a napokban Kazincbarcikán.

Augusztus 17-én startoltak, illetve csak startoltak volna a street art programok az idei Kolorfesztiválon, hiszen a nagy eső alaposan meglepte a szervezőket. Így a tervezett címerállat-faragást kénytelenek voltak elhalasztani. A korábban elkészült unikornis után ugyanis az oroszlánt is szeretnék fából elkészíteni, méghozzá rönkből kifaragni, ez azonban csak 20–21-én történhetett meg.

Táncba vitték őket

Az utcai programokat flashmobra hajazó táncjáték képviselte, amelybe bevonták az utcabútorokat is, és ez abszolút interaktív volt, hiszen a járókelőket is igyekeztek táncba vinni. A táncjáték pedig felvezetése volt egy több kiállításból álló megnyitónak, melyen a tárlatvezető Hornyák Szilárd művésztanár volt. A tárlatvezetés a Mezey István Művészeti Központban indult, ahol Mérten Nikoletta pasztellképeiből készült bemutatkozó kiállítását nézhették meg az érdeklődők.

kolorcity_03

Innen az úgynevezett szoborparkba vezetett az út, ahol Demeter László gumiabroncsokból készült köztéri installációi várták a látogatókat. A négy állat – bálna, rinocérosz, cápa és bika – közül kettő ülőfelülettel is rendelkezik, így pihenőhelyként is szolgálnak a művészet mellett. Az alkotások a Fő téren később is megtekinthetők azok számára is, akik a megnyitóra nem jutottak el. Az idei Kolorfesztivál alapanyagai egyébként a fa és a papír mellett az újrahasznosítás jegyében a gumi.

kolorcity_11

Ezt követően az út a Kisgalériába vezetett, ahol Kamarás Evelin papírból készült munkái vívhattak ki elismerést. Hétfőre készült el a szabadtéri kiállítótér, amelyet rögtön fel is avattak Nagy Tibor hegymászó fotóival, melyeket áprilisban készített a Himaláján, amikor is megmászta a hegyet.

kolorcity_15

A tárlatvezetés ismét a Mezey István Művészeti Központban zárult, ahol Tihanyi Anna fotóművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítások egyébként szeptember 10-ig láthatók.

Életre kelt az alkotás

Kedd délelőtt 10-től és 17 órától klasszikus pantomimmel lepték meg az érdeklődőket, amelyhez az üzletek portálját is igénybe vették a művészek, tájékoztatta lapunkat Kalácska Viola, az utcai programok szervezője. De voltak utcai zenészek is a street art akciókban. Az utcai programokhoz tartozott szerdán Szabó Balázs bandájának fellépése is, amely előtt életre keltek a művészeti alkotások Kazincbarcikán – a szervezők itt meglepetésprogramokkal is készültek.

ÉM-HIIparközpontból színes város lett Kazincbarcika

Kazincbarcika – A KolorCity program jelzi, hogy a barcikai változások jó irányba mutatnak. tovább »

Kolorfesztivál – Fesztiválnyitó felvonulás Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Bár már augusztus 11-én elkezdődött, de Kazincbarcikán pénteken tartották látványos felvonulással a Kolorfesztivál megnyitóját. tovább »
hirdetés


hirdet�s