Szélsőséges időjárás pusztít világszerte

Árvizek pusztítanak a Spanyolországhoz tartozó Mallorca és Costa Brava területein. Az érintett területeken viharokról, villámlásokról és jégesőről számoltak be szemtanúk.

Káoszt okozott a heves esőzés Mallorca fővárosában, Palmában, Costa Brava tartományi fővárosában, Geronában pedig pusztító jégesőről számoltak be. Itt egy jégeső zúzta össze az új bevásárlóközpont tetőszerkezetét. Sérültekről nincs információ, de mindkét helyen az anyagi kár jelentős.

Közben erdőtüzek jelentenek problémát Portugáliában. Spanyolország, Franciaország és Németország tűzoltórepülőket és helikoptereket küldtek az országba, hogy segítsék a nagy kiterjedésű erdőtüzek oltását. Heves esőzések jelentenek gondot Indonézia és Malajzia több területén.

Indonézia Kokonao és Padang térségében az elmúlt két napban 81 – 124 milliméter csapadék hullott, Malajziában lévő Sittiawan területén pedig 160 mm csapadékot mértek két nap alatt. Szintén két napja megállás nélkül szakad az eső Kína területén. Pao-An területén szombat és vasárnap összesen 165 milliméter csapadék hullott. A Mexicoi Salina Cruzra, amely Tehuantepec öbölnél fekszik, egy nap alatt 111 mm csapadék esett.