Szélhámosokat fogtak Balassagyarmaton

Az egyik kábelszolgáltató – a Digi tv Kft. – munkatársának adta ki magát az a két csaló, akik az elmúlt fél évben pénzt csaltak ki elõfizetõktõl az egész országban, és közben a lakásokból arany, ezüst ékszereket, használati tárgyakat is elvittek. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: Balassagyarmaton egy lakótelepi lakásban fogták el a 22 és 24 éves csalókat csütörtökön.

A két férfirõl kiderült: általában kedvezményes elõfizetési lehetõséget kínáltak, vagy szoftverfrissítésre hivatkozva hamis megbízásokkal csalták ki gyanútlan emberek pénzét. A kiszemelt városok között még utazásra sem költöttek, vasutas egyenruhát öltöttek ugyanis, így tévesztették meg a jegyvizsgálókat, és ingyen utaztak.

A csalókat a balassagyarmati nyomozók csalás és más bûncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az ügyészség elõterjesztésére pénteken elõzetes letartóztatásba helyezte õket a Balassagyarmati Városi Bíróság. Arról egyelõre nincs hír, pontosan mennyi kárt okoztak, illetve a lakásokból ellopott értékek elõkerültek-e.