Szélesítik a kórházi pályázók körét Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A városi kórház hosszú távú üzemeltetésére kiírt pályázatban szélesítik a pályázók körét Kazincbarcikán.Többek között erről is döntöttek a barcikai városatyák a csütörtöki képviselő-testületi ülésükön.

Maros Éva sajtószóvivő azt is közölte szerkesztőségünkkel, hogy Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere arról beszélt: a képviselők felelőssége az, hogy Barcika számára a legideálisabb pályázót találják meg, aki hosszú távon korszerű, minőségi egészségügyi szolgáltatást biztosít a Kazincbarcikán és környezetében élő betegek, gyógyulni vágyók számára. Többek között ezért is található több új elem a június végén meghirdetésre kerülő kórházpályázatban. A lehetséges pályázók körének tovább bővítését szolgálja hogy az OEP- finanszírozással működő költségvetési intézmények, valamint egészségügyi intézmények részlegét működtető gazdasági társaságok részvételét is lehetővé tevő pályázati kiírás.

A Kazincbarcikai Városi Kórház utóbbi négy hónapja is terítékre került a képviselő- testületi ülésen. A képviselők az önkormányzati biztos zárójelentését hallgatták meg, akinek a megbízatása 2008. február 1-től május 31-ig szólt. A beszámoló többek között taglalta a kórház adósságállományát. A 2008. május 26-ai állapot szerint a határidőn túli szállítói tartozás több mint 217 millió forint volt. Kitért az önkormányzati biztos a kórház bevételeire is. Kiderült, a tavaly év végén megemelt OEP- finanszírozást (teljesítmény volumen korlátot) nem tudja az év első öt hónapjában lehívni a kórház. A járó beteg ellátás terén a kihasználtság 85 százalékos, a fekvőbeteg ellátás terén pedig 93 százalékos a teljesítés.

Tárgyalták a képviselők Szitka Péter polgármester 2008. első félében Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulásban végzett munkáját. A társulás egyik fő célja a foglakoztatás javítása a településeken. Az év első öt hónapjában több mint 100 millió forintot nyertek el közmunkaprogramra, amelynek keretében 192 embert foglalkoztattak. Ebből Kazincbarcikáról 51-en vehettek részt. A társulásnak jelenleg is több pályázata van elbírálás alatt. A senior sportpályázat keretében nyugdíjas klubok, civil szervezetek egészségmegőrző, aktív életmód javítására szeretnének támogatást nyerni. A tematikus kistérségi sporttábor ötletével pedig 105 hátrányos helyzetű diák táboroztatására adták be pályázatot. A komplex kistérségi szabadidős sportpályázatot 32 település három sportágára dolgozták ki.

B. Gy.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s