Széles összefogás után megvan a defibrillátor Ózdon

Beszerezték a defibrillátort
Beszerezték a defibrillátort
Ózd – Megtörtént a beszerzése annak a defibrillátornak Ózdon, amelyre az elmúlt hónapokban széles összefogás útján gyűlt össze a pénz.

Az életmentő készüléket a városi sportcsarnokban helyezték el, a létesítmény eddig nem rendelkezett hasonlóval. A közel félmillió forintos berendezést – szükség esetén – gyakorlatilag bárki kezelni tudja, hiszen hangvezérléssel mondja a kezelőjének a teendőket. A gyűjtés még tavaly ősszel indult el, amikor egy mezárverésből 80 ezer forint folyt be Dancsok Tamás vállalkozó jóvoltából, majd a Csépány-Somsály Alapítvány további 50 ezerrel járult hozzá az elképzeléshez. Emellett az Ózdi Kézilabda Club hazai mérkőzésein kitett dobozba a szurkolók is elhelyezték az általuk gondolt adományukat. A fennmaradó összeget a helyi önkormányzat, az Ózd Sport- és Élmény Központ, valamint az Ózdi Kézilabda Club biztosította, a kedvezményes beszerzésben pedig a helyi régiségvásárok szervezője, Csalavári József nyújtott segítséget.

A defibrillátort a vasárnapi NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés előtt adták át, amelyet már el is helyeztek a sportcsarnok portájával szemben a falon. Az akciót kezdeményezők abban bíznak, hogy soha nem kell majd használni, de ha mégis szükség lenne rá, akkor kéznél lesz a készülék.

ÉM-ME