Széleken jó védekezés és nyitások – ez kell ma

A Kecskemét nyomában kívánnak maradni
A Kecskemét nyomában kívánnak maradni
Kazincbarcika – Ma 17.30-tól a Pénzügyőr a Vegyész RC vendége a férfi röplabda NB I-ben.

A barcikaiak az előző körben meggyőző sikert arattak Dunaújvárosban, szinte esélyt sem adtak a fiatal Duna-parti együttesnek (3:0). Azon az összecsapáson, a liberókon kívül nem cserélt a vezetőedző, Toma Sándor.

– Azt, hogy milyen változtatások vannak mérkőzés közben, leginkább az adott helyzet dönti el – tette hozzá a szakvezető. – Dunaújvárosban felszabadultan, jól röplabdázott az a bizonyos „mag”, ezért szakmailag nem volt indokolt, hogy váltsak. Szerencsére elég bő a keretünk, vannak variációs lehetőségek, és biztos lesz olyan meccs, mint az előző fordulókban is voltak, hogy ha kell, akkor játékba fognak kerülni azok is, akik a cseresarokban kezdenek.

A férfi bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában az a Pénzügyőr érkezik a vegyészvárosba, amelyik a középmezőny tagja, és amellyel akár találkozhat is majd a VRCK a későbbiekben a negyeddöntőben.

Harcosak szoktak lenni

– Nem számítok könnyű összecsapásra, de azért csak itthon vagyunk, és saját közönség előtt szeretnénk fegyelmezett röplabdát mutatni – fogalmazta meg elvárásait Toma Sándor. – A budapesti csapat elég harcos szokott lenni úgy otthon, mint idegenben, ennek is volt köszönhető, hogy első fővárosi találkozónkon megnyerték az első játszmát. Egyébként az akkori mérkőzés végig szorosan alakult, de abban az időszakban még nem volt annyira összeállva a csapat, mint most. Van egy-két általunk is ismert arc a Pénzügyőrnél, úgymint Szalai Szabolcs, Kovács Sándor, vagy az edző, Weczera Csaba, ők voltak nálunk játékosok. A széleken elég agilisak, kemények, határozottak, ott érkezik sok labda, a fővárosban ezt nehezen tudtuk kivédeni. A nyitásoknak kiemelt szerepük lesz, illetve az egységnek, amely a legutóbbi Dunaferr elleni sikert is hozta.

Nem nézegetnek

Amennyiben győz a Vegyész 3:0-ra, amiben igencsak reménykedik Toma Sándor, akkor ismét fel tud zárkózni a második helyezett Kecskemét mögé. Toronyaiéknak ezt követően már csupán három meccsük lesz az alapszakaszból: a Kaposvárral szemben idegenben, a MAFC ellen itthon valamint Sümegen.

– Még nem nézegetünk előre, s azzal sem foglalkozunk, hogy kivel szemben vívhatjuk a negyeddöntőt. A feladatok sorban jönnek, aztán amikor oda kerülünk, fel fogunk készülni arra a csatára, amelyen majd tovább akarunk jutni – hangoztatta Toma Sándor.

A múlt héten írtunk róla, hogy az észak-borsodiak újabb edzőmeccset fognak vívni az élvonalbeli kassaiakkal, akkor február 12-t jelöltük meg tervezett időpontként, de amint azt Toma Sándor hozzátette:

– Szerdán 10-én kupamérkőzésük lesz a kassaiaknak, ezért nem vállalták be a pénteki közös találkozónkat, így ez az összecsapás egy nappal későbbre, február 13-án szombaton 18 órára került át. Most mi megyünk, hiszen legutóbb ők jártak nálunk.

ÉM-MI


Tények, időpontok

Rövidesen befejeződik a bajnoki alapszakasz, és majd kezdődik a negyeddöntő, mégpedig olyan formában, hogy az 1. játszik a 8.-kal, a 2. a 7.-kel, a 3. a 6.-kal, a 4. pedig az 5.-kel.

A negyeddöntők időpontjai (a párharc két győzelemig tart): március 12., szombat, március 17., csütörtök, március 20., vasárnap.

Az elődöntők időpontjai (a párharc három győzelemig tart): március 26., szombat, március 30., szerda, április 2., szombat, április 6., szerda, április 9., szombat.

A döntő időpontjai (a párharc három győzelemig tart): április 16., szombat., április 20., szerda, április 23., szombat, április 27., szerda, április 30., szombat.
Sporthírek


hirdetés
hirdet�s