Szekrénybe zárták az idős serényfalvai bácsit, kirabolták a fiatalok

Akt.:
Középen a sértett
Középen a sértett - © Fotó: police.hu
Ózd, Serényfalva – Fél órán belül elfogták, majd előállításukat követően őrizetbe vették a rendőrök azt a két fiatalt, akik kiraboltak egy serényfalvai nyugdíjast. A sértett hiánytalanul visszakapta értékeit.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást P. Péter 18 éves serényfalvai lakossal és 17 éves társával szemben.


A gyanúsítottak 2016. november 13-án éjfél előtt serényfalvai otthonában rátörtek egy 64 éves férfira. A sértettet a támadók egyike bántalmazta, míg társa a házban értékek után kutatott. A bácsit a támadók további retorziókat kilátásba helyezve többször felszólították, hogy adja elő készpénzét, bankkártyáját, illetve ékszereit, de a sértett ennek nem tett eleget. A rablók egyike végül a házban megtalálta a nyugdíjas bankkártyáját, pár tízezer forint készpénzét, különféle régi pénzt, egy üveg szeszes italt, továbbá egy ezüst karika-gyűrűt. A támadók távozásuk előtt az idős bácsit a ruhásszekrénybe zárták, mobiltelefonját pedig összetörték.

A bevezetett azonnalos intézkedéseknek és a társszervekkel történő hatékony együttműködésnek köszönhetően a rendőrök fél órán belül elfogták a rablókat, akiknél hiánytalanul feltalálásra kerültek a sértettől eltulajdonított tárgyak.

A Ózdi Rendőrkapitányság előterjesztéssel él a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.


A sértett részére az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei visszaadták elrabolt értékeit.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –