Széki vendégek Fényeslitkén

Szék város delegációja három napot töltött a hét végén Fényeslitkén. A vendégek megismerkedhettek a felső-szabolcsi település hétköznapjaival, fejlesztési koncepcióival.  Korábbi cikk [.doc – 21KB]

Betekintést kaphattak a lezárt, illetve a folyamatban lévő európai uniós és az állam által finanszírozott beruházásokba. A vendégek bemutatón vettek részt Nagytanyán, ahol a juhtartást vehették szemügyre, majd megtekintették a Szabó kúriát, megismerve egy régi, elhagyott épület felújítását és működését. A Transit Railways mándoki telephelyén dr. Szabó Ferenc vezérigazgató bemutatta a vállalatot.

Istentiszteleten

A fényeslitkei óvodai és általános iskolai oktatás-nevelés lehetőségeiről konzultáltak a széki és a helyi pedagógusok. A búcsúzás előtt a római katolikus és református templomokban misén, illetve istentiszteleten vettek részt, tájékozódva a két épülőben lévő templom uniós forrásairól. A magyar és a székely Himnusz eléneklésével indultak haza Székre, Fényeslitke testvértelepülésének pedagógusai, mérnökei, egykori vezetői, és helyi politikusai, élükön Kolozs megye magyar szenátorával – tájékoztatta lapunkat Mártha Tibor polgármester.

– Lefler György –