Székesfehérvár Rali – Dobogóval mutatkozott be RRC

Székesfehérvár Rali - Dobogóval mutatkozott be RRC
Székesfehérvár Rali - Dobogóval mutatkozott be RRC - © Fotók: Maurizio Barzaghi
A címvédő dobogón végzett a Székesfehérvár Ralin, amelyet a Herczig, Bacigal kettős nyert meg.

Két és fél hónap szünet után, a mögöttünk hagyott hétvégén a Székesfehérvár Ralival folytatódott az idei bajnokság. A két napos viadal első felében murván, a másodikon pedig aszfaltos borításon versengtek egymással a legjobb magyar párosok. A 12 gyorsasági szakaszt megtétele után Herczig Norbert és Bacigal Igor volt a legboldogabb, hiszen a Skodás páros szűk fél perc előnnyel nyerte meg a viadalt Krózserék, és valamivel több, mint negyven másodperccel Kazárék előtt. A Maximmun Racing Team címvédője ettől függetlenül egyáltalán nem volt elkeseredve, hiszen a Ford Fiesta RRC-vel most versenyeztek először.

– Ismét meg kell szoknunk egy új dolgot, amiben rengeteg az erő, rengeteg a tartalék – fogalmazott a fehérvári célban Kazár Miklós. – Az első napon nagyon vártuk a murvás szakaszokat, ám az első körben nagyon óvatosan versenyeztünk. Ezt alátámasztja az is, hogy a nap második felében ugyanazokon a pályákon rengeteget tudtunk javítani. Természetesen nagyon sokat kell még tanulnunk az RRC-t, ez a hétvége volt az első állomás. Sokat hátráltatott minket az elején, hogy mi takarítottuk a mezőnynek a pályát, de természetesen ez benne van a raliban. Vasárnap már a biztonságot tartottuk szem előtt, és azt, hogy újabb pontokat gyűjtsünk. Hosszú a bajnokság, még van négy verseny, ezért minden egyes momentumnak komoly jelentősége lehet. Örülök, hogy az utolsó szakaszon autóztunk egy abszolút második időt, amivel további négy egységet gyűjtöttünk. A csapat és Tamás is kiváló munkát végzett, egy jó alapról megyünk tovább, dolgozunk az újabb és újabb sikerekért.

Óvatosan, majd bátran

Székesfehérváron tehát Herczig Norbert volt a leggyorsabb. A Skoda Fabia S2000-es autóval versenyző pilóta a futam végén megjegyezte: nagyon jól érezték magukat az autóban. A szombati murvás szakaszokon mindent elkövettek azért, hogy túl nagy kárt ne okozzanak a technikában, az aszfaltos pályákon azonban komoly energiát mozgósítottak azért, hogy megnyerjék a versenyt.

ÉM-ME


A Székesfehérvár Rali (nem hivatalos) végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 1:17:06,4
2. Krózser Menyhért, Papp György (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +26.7
3. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta RRC) +40.4
4. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +48.5
5. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Peugeot 208 R5) +53.6
6. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) +1:47,2