Szekérfesztivál Budapesten

Hatalmas szekérrel vonulnak fel vasárnap a Krisna-hívők a fővárosban. A 16. alkalommal megrendezett színpompás körmenet a Hősök teréről indul, majd az Andrássy úton át a belvárosi Vörösmarty térig vonul, ahol estig számos program várja az érdeklődőket.

A szekérfelvonulás az indiai Orissza állambeli Puri városából ered, ahol ősidők óta évről évre többmilliós tömeg gyűlik össze, hogy részt vegyen az ünnepen. A felvonulás alkalmával az egyébként csak a templomban látható istenségszobrok elhagyják megszokott helyüket, hogy szekéren végigvonulva a városon minden élőlényt áldásban részesítsenek.

A Krisna-hívők idei szekérfelvonulása délelőtt 11-kor indul a Hősök teréről, végigvonul az Andrássy úton, majd a Deák teret végül a Dorottya utcán át érkezik meg a Vörösmarty térre, várhatóan délután 14 órakor.

Az itt felállított színpadon a többi között védikus esküvői szertartást, tradicionális indiai zenét, táncot, filozófiai előadást léthatnak az érdeklődők, illetve válogathatnak a kirakodóvásáron. A rendezvényen köszöntőt mond többek között India magyarországi nagykövete, Ranjit Rae.Sporthírek